Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Oι μετοχές των βιομηχανικών commodities έτοιμες για νεα κέρδη - Τι λένε JP Morgan και Morgan Stanley

Oι μετοχές των βιομηχανικών commodities έτοιμες για νεα κέρδη - Τι λένε JP Morgan και Morgan Stanley

«Κύμα» συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο - Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αναμένεται να επιστρέψουν πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους φέτος - Ανακάμπτει η Κίνα (zerohedge.com)

Τα commodities με καλύτερες επιδόσεις τίθενται για πρόσθετα κέρδη ως εποικοδομητικό σκηνικό για τις τιμές των εμπορευμάτων και η ζήτηση αναμένεται να στηρίξει τα κέρδη, σύμφωνα με το zerohedge.com.


Οι αναλυτές είναι ολοένα και πιο θετικοί για τον τομέα των εμπορευμάτων, αναφέροντας την υποστήριξη κερδών, τις πληρωμές των μετόχων και μια μεγάλη έκπτωση στην αγορά
Οι βασικοί πόροι και οι μετοχές της ενέργειας έχουν ξεπεράσει το σημείο αναφοράς τους τελευταίους 3 μήνες, παρά την πτώση των τιμών του αργού τον Μάιο.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής γίνονται όλο και πιο θετικοί, με τις πληρωμές των μετόχων και μια μεγάλη έκπτωση στην αγορά να υποστηρίζουν την υπόθεση του κλάδου.

 

Εκτιμήσεις JP Morgan και Morgan Stanley

Ο Mislav Matejka της JP Morgan δήλωσε ότι «τα κέρδη ανά μετοχή των μεταλλουργείων θα υποστηριχθούν από τα κέρδη στις τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων μέχρι το β΄ εξάμηνο του έτους.

Του αρέσει επίσης ο ενεργειακός τομέας «ο οποίος προσφέρει ισχυρή δημιουργία ταμειακών ροών, ελκυστική μερισματική απόδοση και αποτελεί γεωπολιτική αντιστάθμιση».

Τα κέρδη αναμένεται να ανακάμψουν μετά από στάσιμο για δύο χρόνια, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι οι ευρωπαϊκοί τομείς ενέργειας και υλικών θα κερδίσουν το 2025, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg Intelligence.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Martijn Rats διατηρούν μια ελκυστική άποψη του κλάδου καθώς οι διαρθρωτικές προοπτικές για τις εταιρείες ενέργειας τα επόμενα χρόνια «συνεχίζουν να είναι σε καλή κατάσταση».

Αναμένουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν υψηλότερα αυτό το καλοκαίρι καθώς η εποχική άνοδος της ζήτησης δημιουργεί έλλειμμα στα ισοζύγια αργού.

Η υπόθεση των ενεργειακών μετοχών υποστηρίζεται επίσης από τις τεράστιες πληρωμές των μετόχων τους.

Μια άλλη ομάδα αναλυτών της Morgan Stanley (συμπεριλαμβανομένου του Alain Gabriel) είναι επίσης θετική για τις μετοχές μετάλλων και εξόρυξης στην Ευρώπη, λέγοντας ότι οι ανθρακωρύχοι διαπραγματεύονται με μεγάλη έκπτωση στην αγορά σε σχέση με την ιστορία.

«Ένα σταθερό περιβάλλον ζήτησης και η συνεχής εστίαση στην πίεση της προσφοράς συνεχίζει να στηρίζει ένα σταθερό περιβάλλον τιμών εμπορευμάτων», ανέφεραν.

 

Αναμένεται επιστροφή 600 δισ. ευρώ στους μετόχους

Εταιρείες όπως η Shell και η BP διπλασιάστηκαν στο να κάνουν τις εξαγορές προτεραιότητα αυτή τη σεζόν κερδών.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αναμένεται να επιστρέψουν πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώ (652 δισεκατομμύρια δολάρια) στους μετόχους φέτος, ένα υψηλό επίπεδο δεκαετίας και οι εταιρείες ενέργειας αναμένεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης ένα «κύμα» συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο.

Οι αναλυτές στρατηγικής της Societe Generale (συμπεριλαμβανομένου του Manish Kabra) είπαν ότι οι μετοχές (όχι τα μέταλλα) είναι πλέον ένας πιο ελκυστικός τρόπος για να παίξει κανείς την έκρηξη στις τιμές των εμπορευμάτων.

Όπως ανέφερε «Η τρέχουσα άνοδος των τιμών των μετάλλων υποδηλώνει μια κλίση της δυναμικής του EPS για τον τομέα εξόρυξης» και πρόσθεσε ότι η ομάδα του προτιμά τους μεταλλωρύχους από τα ενεργειακά αποθέματα.

 

Ανακάμπτει η Κίνα

Η ανάκαμψη της Κίνας είναι ένας άλλος μοχλός που παρακολουθούν στενά οι επενδυτές, με ανάμεικτα μηνύματα να εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της χώρας συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, ένα προειδοποιητικό σημάδι από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο το Πεκίνο βασίζεται περισσότερο για να οδηγήσει την ανάπτυξη.

Μια διαφορετική δημοσκόπηση έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε.

«Ένας από τους βασικούς κινδύνους για τις μετοχές εμπορευμάτων είναι η έλλειψη δυναμικής στη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα και στον τομέα των ακινήτων.

Αυτό, προστιθέμενο στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, μειώνει την ανοδική πορεία του κλάδου αν και η βελτίωση της δυναμικής στην Ευρώπη θα μπορούσε να στηρίξει τη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε η Σουζάνα Κρουζ (αναλύτρια στρατηγικής της Liberum).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης