Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

8 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αγωνίζονταν να ανακτήσουν κάποια θετική δυναμική ενόψει της δημοσιοποίησης των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.


O Dow Jones υποχώρησε 8 μονάδες, ή 0,02% στις 38.883 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,14% στις 5.209 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,05% στις 745,12 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,32% στις 16.306 μονάδες.

H Nvidia έχασε 3%, Meta και Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθέι την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα καθώς αναζητούν ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Αυτήν τη στιγμή, είναι στον αέρα ς εάν θα μειώσουν τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

«Η αγορά ήταν βαλτωμμένη την τελευταία εβδομάδα περίπου, ανησυχώντας για τη Fed και τη δέσμευσή της να μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research. «Μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του ΔΤΚ, θα μπορούσε να καταλήξει να πυροδοτήσει έναν καταλύτη για διόρθωση».

Ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος του Harris Financial Group, σημείωσε ότι το selloff της Τρίτης μπορεί επίσης να είναι μια εποχιακή αντίδραση μια εβδομάδα πριν από την Ημέρα Φορολογίας.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πωλούν περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν φόρους. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Υπάρχει λοιπόν ένα είδος συρροής αυτών των [πολλαπλών] παραγόντων», είπε η Κοξ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης