Ενέργεια

Foreign Investors Council ο νέος Σύνδεσμος των ΑΠΕ με 20 διεθνείς επενδυτές

Foreign Investors Council ο νέος Σύνδεσμος των ΑΠΕ με 20 διεθνείς επενδυτές

Στόχος είναι να ξεκινήσει ένα διάλογο με το Υπουργείο Ενέργειας και του Φορείς για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της αγοράς

 

Foreign Investors Council θα είναι το όνομα του νέου Συνδέσμου των ΑΠΕ που πρόκειται να ιδρυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες, με στόχο να προωθήσει τις θέσεις και την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην ελληνική αγορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκπροσωπεί 20 περίπου διεθνείς επενδυτές των ΑΠΕ από 6 χώρες.

Στόχος του νέου Συνδέσμου είναι να ξεκινήσει ένα διάλογο με το Υπουργείο Ενέργειας και του Φορείς για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της αγοράς με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις που θα επιτρέψουν το ξεμπλοκάρισμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βαλτωμένες επενδύσεις στον χώρο των ΑΠΕ και στην δημιουργία, ως εκ τούτου, χιλιάδων καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας.
Η διαφάνεια, το σταθερό θεσμικό πλαίσιο, η προβλεψιμότητα και η ισονομία, είναι τα αιτήματα που ο φορέας θέλει να θέσει και άμεσα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να διεκδικήσει.

Προώθηση τεχνογνωσίας

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στην τεχνογνωσία των εταιρειών που θα τον απαρτίζουν, ώστε να μεταφερθούν τα best practices στην εθνική στρατηγική της χώρας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ με ενίσχυση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα μας που θα τονώσουν την οικονομία. Πρωτοβουλίες που παράλληλα θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ενισχύσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους ευρωπαϊκούς της στόχους της κλιματικής ουδετερότητας πολύ νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι οι ξένοι επενδυτές των ΑΠΕ συχνά έχουν εκφράσει παράπονα ότι δεν ακούγεται η φωνή τους και ειδικά σε μια εποχή που οι μάχες για τον ηλεκτρικό χώρο γίνονται πιο εντατικές, ο ρόλος του νέου φορέα, έχει ειδική βαρύτητα.
Ο θεσμικός διάλογος με όλους τους φορείς του κλάδου, εκτιμούν, κατά πληροφορίες, ότι θα ανοίξει νέες δυνατότητες ώστε σημαντικές επενδύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν, και να αντιμετωπίζονται ξένοι και έλληνες επενδυτές ισότιμα.
Υπενθυμίζεται, ότι ελλείψει σχετικού φορέα, μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος να εκφράσουν τα αιτήματά τους οι ξένοι επενδυτές των ΑΠΕ ήταν είτε μέσω πρεσβειών είτε απευθείας με συναντήσεις στο Μαξίμου. Αυτό είχε γίνει το 2020 όταν λόγω του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών είχα κάνει στο Μαξίμου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης