Ενέργεια

Montel: Βαθαίνει η πτώση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στα 32,5 e/ΜWh

Montel: Βαθαίνει η πτώση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στα 32,5 e/ΜWh
Οι αναλυτές ης αγοράς δήλωσαν ότι οι ήπιες θερμοκρασίες και η ιδιαίτερα υψηλή προσφορά LNG επιβάρυναν τη ζήτηση και τις τιμές του φυσικού αερίου
Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου κυμαίνονταν κατά μέσο όρο 23,76 ευρώ/MWh την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με τα 25,33 ευρώ/MWh την αμέσως προηγούμενή της.

Την Παρασκευή (23/2), το front-month συμβόλαιο έκλεισε στα 23,56 ευρώ/MWh, δηλαδή 1,59 ευρώ χαμηλότερα την εβδομάδα.

Σήμερα κινούνται στα 23,5 ευρώ με χαμηλό 22,8 ευρώ.

Οι αναλυτές ης αγοράς δήλωσαν ότι οι ήπιες θερμοκρασίες και η ιδιαίτερα υψηλή προσφορά LNG επιβάρυναν τη ζήτηση και τις τιμές του φυσικού αερίου, ενώ επί του παρόντος δεν υπάρχουν ανοδικά σήματα στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Energy Quantified (EQ) της Montel, οι θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στους 5,9 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, ήτοι 1,3 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά εξακολουθούν να είναι 2,6 βαθμούς πάνω από το κανονικό.

Πτωτικοί οι ρυθμοί στη Γερμανία

Οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου βρίσκονταν στο 70,7% της χωρητικότητας την Παρασκευή, 0,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Από την άλλη, οι ροές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία προς τη Γερμανία μειώθηκαν κατά περίπου 3 εκατ. κυβικά μέτρα την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 139,3 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του TSO Gassco.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης