Ενέργεια

ΗΠΑ: Η αναθεώρηση των εξαγωγών LNG θα σταθμίσει τον αντίκτυπο στo υδρογόνο

ΗΠΑ: Η αναθεώρηση των εξαγωγών LNG θα σταθμίσει τον αντίκτυπο στo υδρογόνο

 

Θα εξετάσθούν οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων

 

Η αναθεώρηση του LNG των ΗΠΑ που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας παύσης για τις νέες άδειες θα πρέπει να σταθμίσει τον αντίκτυπο των εξαγωγών φυσικού αερίου στην ανάπτυξη της αναδυόμενης αγοράς πράσινου υδρογόνου, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης την Τετάρτη.

Η αναθεώρηση του DOE θα εξετάσει τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων που ζητούν έγκριση για εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την Ασία όπου το καύσιμο είναι σε ζήτηση. Η αναθεώρηση θα απαιτήσει «μήνες εργασίας, όχι χρόνια εργασίας», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Joe Biden είπε ότι το DOE θα σταματήσει τις εγκρίσεις για εκκρεμείς και μελλοντικές αιτήσεις για εξαγωγή LNG από νέα έργα εν μέσω ισχυρών πιέσεων από περιβαλλοντικές ομάδες και τοπικές κοινότητες σε περιοχές εξαγωγής φυσικού αερίου, προκαλώντας έντονη κριτική από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που εκτιμά ότι η κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια για τους συμμάχους των ΗΠΑ στην ΕΕ.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν «ανησυχούν καθόλου» για τις ΗΠΑ» και την ικανότητα κάλυψης της τρέχουσας ευρωπαϊκής ζήτησης.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη έχει αρκετό φυσικό αέριο για τα επόμενα 10 χρόνια.
Ο αξιωματούχος είπε ότι χρειάζεται μια νέα αναθεώρηση επειδή η τελευταία ενδελεχής ανάλυση της αγοράς LNG έγινε σχεδόν πριν από μια δεκαετία, όταν οι εισαγωγείς LNG εξαρτώνταν περισσότερο από τον άνθρακα και χρησιμοποιούσαν αέριο για να αποτρέψουν το καύσιμο που εκπέμπει.
Τώρα που χρησιμοποιείται λιγότερος άνθρακας στην ΕΕ και αλλού, οι ΗΠΑ πρέπει να αναλύσουν εάν περισσότερες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση πράσινου υδρογόνου, μια εναλλακτική λύση χαμηλότερων εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης