Επένδυση 90 εκατ. ευρώ της Ιταλίας στην Enel για την παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ

Επένδυση 90 εκατ. ευρώ της Ιταλίας στην Enel για την παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ
Στα 3 GW η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel μέχρι το τέλος του έτους

Στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ στη Σικελία θα επενδύσει η Ιταλία, στο πλαίσιο του αρχικού της σχεδίου για ενίσχυση της παραγωγής.

«Υπάρχουν 90 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό, διαθέσιμα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που θα επιτρέψει την ενίσχυση του σημερινού εργοστασίου και τη δημιουργία μιας ακόμη νέας γραμμής παραγωγής», δήλωσε η Meloni στο τέλος της επίσκεψής της στο εργοστάσιο 3Sun, στην Κατάνια της Σικελίας.

«Το στοίχημά μας είναι η Κατάνια να γίνει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους παραγωγής ηλιακών πάνελ», πρόσθεσε. Η υφιστάμενη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, που ανέρχεται σε περίπου 200 MW ετησίως, πρόκειται να επεκταθεί σε 3 GW μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με καθυστέρηση έξι μηνών σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά ανακοινώσει η Enel το 2022.

Τέλος, σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η Enel εξασφάλισε χρηματοδοτικό πακέτο 560 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και μια ομάδα ιταλικών τραπεζών, με επικεφαλής την UniCredit, για την επέκταση του εργοστασίου. Περαιτέρω κεφάλαια για το εργοστάσιο θα προέλθουν από το ταμείο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα πράσινης τεχνολογίας.

Ο ενεργειακός όμιλος βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές για την πιθανή πώληση έως και 50% του εργοστασίου, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης