Ενέργεια

Αγωγή της ExxonMobil στους ακτιβιστές επενδυτές για τις κλιματικές τους προτάσεις

Αγωγή της ExxonMobil στους ακτιβιστές επενδυτές για τις κλιματικές τους προτάσεις
Η Exxon κατηγόρησε τους επενδυτές στη μήνυσή της ότι καταχράστηκαν τη διαδικασία

Μήνυση κατά των Αμερικανών και Ολλανδών ακτιβιστών επενδυτών σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσει να υποβάλουν προτάσεις για το κλίμα κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του πετρελαϊκού γίγαντα, κατέθεσε η ExxonMobil.

Η Exxon κατηγόρησε τους επενδυτές στη μήνυσή της ότι καταχράστηκαν τη διαδικασία, προτείνοντας ψηφίσματα για να προωθήσουν την ατζέντα τους για τη μείωση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, αντί για την αύξηση της αξίας των μετόχων.

Σύμφωνα με μήνυμα του πετρελαϊκού γίγαντα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «η κατάρρευση της διαδικασίας προτάσεων για τους μετόχους επιτρέπει στους υποστηρικτές να προωθήσουν την ατζέντα τους μέσα από μια πλημμύρα προτάσεων και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επενδυτών. Απλώς ζητάμε από το δικαστήριο να εφαρμόσει τους κανόνες πληρεξουσίου της SEC όπως έχουν γραφεί για να σταματήσει αυτή η κατάχρηση».

Επίσης, έχει κατηγορήσει την Arjuna Capital και την Follow This ότι οδηγούνται από μια «ακραία ατζέντα» και ισχυρίστηκε ότι και οι δύο υποβάλλουν προτάσεις μετόχων για να υπονομεύσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε σχέδια να φτάσει το καθαρό μηδέν έως το 2050 για τις εκπομπές Scope 1 και Scope 2. Αυτός ο στόχος δεν περιλαμβάνει τις εκπομπές του πεδίου 3 και οι μέτοχοι της εταιρείας ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την απόρριψη των εκκλήσεων για ισχυρότερα μέτρα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης