Σκωτία: Συμβάσεις δικτύου 5,4 δισ.£ για 10 χρόνια από την ScottishPower (renews.biz)

Σκωτία: Συμβάσεις δικτύου 5,4 δισ.£ για 10 χρόνια από την ScottishPower (renews.biz)
Θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία συμβάσεων που έχει εκδοθεί ποτέ και θα βοηθήσει στη μεταφορά περισσότερης πράσινης ενέργειας σε όλη τη χώρα

Η ScottishPower αποκάλυψε ευκαιρίες συμβάσεων αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων λιρών καθώς ενισχύει την επόμενη φάση της επένδυσης σε δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συμβόλαια αξίας 5,4 δισ. λιρών θα καλύπτουν τα επόμενα 10 χρόνια και περιλαμβάνουν έργα μεταφοράς σε όλη την κεντρική και νότια Σκωτία.

Θα βοηθήσει στη μεταφορά περισσότερης πράσινης ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα για να προσφέρει ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συνδέοντας 80GW-85GW καθαρής ανανεώσιμης ενέργειας στο βρετανικό σύστημα μεταφοράς και θα μειώσει την εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τα ορυκτά καύσιμα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «η ώθηση 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών για την αλυσίδα εφοδιασμού από την επιχείρηση SP Energy Networks είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία συμβάσεων που έχει εκδοθεί ποτέ και θα δούμε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές πράσινης ενέργειας και θέσεις εργασίας που θα ενισχύσουν το δίκτυο για τις επόμενες δεκαετίες».

Με την πρόβλεψη διπλασιασμού της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 10 χρόνια, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται περισσότερα από 600.000 χιλιόμετρα νέων ή αναβαθμισμένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες του.

Η ScottishPower γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της απελευθέρωσης της πράσινης ανάπτυξης και τώρα προσφέρει συμβόλαια δισεκατομμυρίων λιρών για την αλυσίδα εφοδιασμού για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και ένα καθαρό μηδενικό μέλλον.

«Ξεκινάμε τη μεγαλύτερη αναμόρφωση του δικτύου από την έναρξή του.

Τα επενδυτικά μας σχέδια θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρικής μας ενέργειας, στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού μας και θα παρέχουν μια τεράστια ευκαιρία για την αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ θα ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη για την ευρύτερη οικονομία.

Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε σοβαρά τη δουλειά της συναίνεσης και της κατασκευής αυτού του νέου δικτύου, ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καθαρές πράσινες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να τις μεταφέρουμε σε όλη τη χώρα και να κλειδώσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια και να διατηρήσουμε το ιστορικό του Ηνωμένου Βασιλείου σε οδηγεί στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε ο Keith Anderson (Διευθύνων Σύμβουλος της ScottishPower).

Η επιχείρηση δικτύου της ScottishPower (SP Energy Networks), ενθαρρύνει τώρα εταιρείες με τις δεξιότητες και την εμπειρία να υποβάλλουν προσφορές για συμβάσεις για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση νέων και υφιστάμενων στρατηγικών υποδομών μεταφοράς.

Αυτό θα περιλαμβάνει νέους υποσταθμούς υψηλής τάσης, κατασκευή εναέριων γραμμών καθώς και έργα σχεδιασμού, μηχανικής, κατασκευών και ηλεκτρολογικών έργων.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις υποδομής για την αναβάθμιση του δικτύου για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης της ευρύτερης οικονομίας.

Έχουμε τα σχέδια και το οικονομικό κεφάλαιο για να επενδύσουμε. Η αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμη να επωφεληθεί δισεκατομμύρια», δήλωσε η Vicky Kelsall (Διευθύνουσα Σύμβουλος της SP Energy Networks).

Τον Νοέμβριο του 2023, το Λονδίνο ανακοίνωσε σχέδια να μειώσει στο μισό τον χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή γραμμών υψηλής τάσης και να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για τη σύνδεση στο δίκτυο.

Το πακέτο μέτρων της στοχεύει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και να εδραιώσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης