Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eni: Επανέναρξη των εξαγωγών LNG για την Αίγυπτο στα τέλη του έτους

Eni: Επανέναρξη των εξαγωγών LNG για την Αίγυπτο στα τέλη του έτους
Oι εξαγωγές LNG φέτος ήταν χαμηλότερες καθώς η υψηλή εγχώρια ζήτηση το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλές ή μηδενικές εξαγωγές LNG το Μάιο-Σεπτέμβριο

Η Αίγυπτος αναμένεται να ξαναρχίσει τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο καθώς η εγχώρια ζήτηση μειώνεται τον χειμώνα και καθώς λαμβάνει περισσότερο αέριο από το Ισραήλ, σύμφωνα με τα όσα είπε στέλεχος της Eni.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο Cristian Signoretto, διευθυντής για το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου και LNG της ENI στο περιθώριο βιομηχανικού συνεδρίου στο Λονδίνο επανέφερε το ζήτημα της έναρξης των εξαγωγών LNG, ακόμα και αν το Tamar δεν επιστρέψει στην πλήρη παραγωγή.

Oι κινήσεις της Αιγύπτου

Η Αίγυπτος απέστειλε το 80% των εξαγωγών της LNG στην Ευρώπη πέρυσι, καθώς η ήπειρος προσπάθησε να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω αγωγών μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι εξαγωγές LNG φέτος ήταν χαμηλότερες καθώς η υψηλή εγχώρια ζήτηση το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλές ή μηδενικές εξαγωγές LNG το Μάιο-Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές επλήγησαν επίσης από τις μειωμένες εισαγωγές από το Ισραήλ λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, που ώθησε το Ισραήλ να ζητήσει από τη Chevron να κλείσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar και να αναστείλει τις εξαγωγές μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού EMG.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα, αντιμετωπίζει αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο από τον πληθυσμό των 105 εκατομμυρίων, έχοντας αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος που ξεκίνησαν το καλοκαίρι και επεκτάθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο καθώς οι καύσωνες αύξησαν τη ζήτηση για ψύξη. Η ζήτηση είναι συνήθως χαμηλότερη το χειμώνα, καθώς η χώρα συνήθως απολαμβάνει ζεστό καιρό τους περισσότερους χειμερινούς μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης