Η VSB εξασφάλισε 211 εκατ. ευρώ για ανανέωση αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Η VSB εξασφάλισε 211 εκατ. ευρώ για ανανέωση αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Η λειτουργία του αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025

Σε συνεργασία με την LBBW (Landesbank Baden-Württemberg) και την DZ BANK (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), η VSB η οποία έχει ως βασική δραστηριότητα την ανάπτυξη διεθνών έργων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη συμφωνία χρηματοδότησης του έργου.

Το οικονομικό κλείσιμο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2023.

Το δάνειο αφορά την υλοποίηση του αιολικού πάρκου Elster Repowering στη Σαξονία-Άνχαλτ.

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Στο έργο στην περιοχή Wittenberg, 50 απαρχαιωμένες ανεμογεννήτριες θα αντικατασταθούν από 16 σύγχρονες, πιο αποδοτικές, με αποτέλεσμα την ισχύ 106MW.

Χρησιμοποιώντας λιγότερο από τα 2/3 της αρχικής περιοχής, η απόδοση ενέργειας θα εξαπλασιαστεί.

Ο Lucas Förschner (Επικεφαλής Οικονομικών της VSB), δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βρήκαμε στην LBBW και την DZ BANK δύο αξιόπιστους και άκρως επαγγελματίες συνεργάτες για να μας βοηθήσουν να χρηματοδοτήσουμε αυτό το μεγάλο έργο. Ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε το έργο μαζί».

Ο Jens Heil (Επικεφαλής Χρηματοδότησης Αειφόρου Ενέργειας της LBBW) προσθέτει: «Η κλίμακα αυτού του έργου και το όραμα που επέδειξε η VSB είναι σύμφωνες με τις αρχές μας για την προώθηση βιώσιμων λύσεων για το μέλλον και την εφαρμογή τους μαζί με τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού μεταμόρφωσης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης