Ενέργεια

Rosneft: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο β΄τρίμηνο κατά 2,2% στα 3,9 εκατ βαρέλια/ημέρα

Rosneft: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο β΄τρίμηνο κατά 2,2% στα 3,9 εκατ βαρέλια/ημέρα
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου μειώθηκαν κατά 5,1% στα 1,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια

Η Rosneft, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου συμπυκνωμάτων μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω συμφωνίας με τον όμιλο παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ για περιορισμό της παραγωγής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τριμηνιαία παραγωγή μειώθηκε κατά 2,2% στα 3,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ανέφερε η Rosneft, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις της στο πρώτο εξάμηνο έφθασαν τα 3,9 τρισεκατομμύρια ρούβλια (41 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένες κατά περισσότερο από ένα τέταρτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου. Τα έσοδα στο αναφερόμενο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12,1% στα 2 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου μειώθηκαν κατά 5,1% στα 1,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Igor Sechin, μακροχρόνιο σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Putin, δήλωσε χθες (29/8) τα καθαρά κέρδη της Ιανουαρίου-Ιουνίου έφθασαν τα 652 δισεκατομμύρια ρούβλια, χωρίς να παρέχει συγκρίσιμα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης