Ενέργεια

Άνοδος στις εβδομαδιαίες (20-26/7) εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

Άνοδος στις εβδομαδιαίες (20-26/7) εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Τα στοχεία αφορούν το διάστημα μεταξύ 20 και 26 Ιουλίου

Σύμφωνα με την Energy Information Administration, οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα, ενώ η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε επίσης, όπως δημοσίευσε το LNG Prime.

Η ΕΙΑ σημείωσε στην εβδομαδιαία έκθεσή της για το φυσικό αέριο, ότι 24 πλοία μεταφοράς LNG, με χωρητικότητα 86 Bcf, αναχώρησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο διάστημα μεταξύ 20 και 26 Ιουλίου, αυξημένα κατά 2 σε σύγκριση με την προηγούμενη βδομάδα.

Επιπλέον, σε γενικές γραμμές, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος διανομής αμερικανικού LNG παραμένει στην ουσία αμετάβλητος, περίπου 12,6 Bcf ανά ημέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα της S&P Global Commodity Insights

Οι διανομές φυσικού αερίου στους τερματικούς του Τέξας αυξήθηκαν κατά 3.1% (0.1 Bcf ανά ημέρα) στα 3.9 Bcf ανά ημέρα, ενώ οι διανομές στον τερματικό της Νότιας Λουϊζιάνα  αυξήθηκαν κατά 2.6% (0.2 Bcf ανά ημέρα) στα 7.5 Bcf ανά ημέρα.


Μείωση διανομών στο Cove Point

Η εταιρεία σημείωσε πτώση στις διανομές ύψους 6.1% (0.1 Bcf ανά ημέρα) με προορισμό τους τερματικούς πέρα από τη  Gulf Coast, η οποία προήλθε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τη μείωση διανομών στον τερματικό του Cove Point στο Maryland.

Η TC Energy έκανε λόγο για «ανωτέρα βία», όταν μειώθηκε η ροή φυσικού αερίου στο Cove Point, λόγω έκρηξης, που σημειώθηκε σε τμήμα του αγωγού Columbia Gas Transmission κοντά στο Strasburg της Virginia.


Κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης βδομάδας:

Το εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere απέστειλε 7 φορτία και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Corpus Christi απέστειλαν 3.

Ακόμη, οι τερματικοί Freeport και Sempra’s Cameron έστειλαν 8, ενώ ο τερματικός Calcasieu Pass της Venture Global απέστειλε 3 φορτία.

Τέλος, ο τερματικός του Elba Island απέστειλε 2 φορτία και η εγκατάσταση στο Cove Point μόλις 1.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης