Ενέργεια

Naturgy: Άνοδος 55% των κερδών λόγω hedging στο 1,7 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο 2023

Naturgy: Άνοδος 55% των κερδών λόγω hedging στο 1,7 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο 2023
Το τμήμα LNG της Naturgy λόγω hedging σημείωσε σχεδόν διπλασιασμό στα κέρδη σε 1,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 - Montel
Η ισπανική ενεργειακή εταιρεία Naturgy σημείωσε άνοδο 55% σε ετήσια βάση στα κέρδη προ τόκων και φόρων στα 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο εν μέσω επιτυχούς αντιστάθμισης κινδύνου και έντονης δραστηριότητας LNG παρά την πτώση των τιμών της ενέργειας, ανέφερε τη Δευτέρα 24/7.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημαδεύτηκε από μείωση των τιμών της ενέργειας με επίμονη αστάθεια, καθώς και κανονιστική αβεβαιότητα», πρόσθεσε στην τελευταία της οικονομική δήλωση για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, με την Ισπανία να έχει επιβάλει απροσδόκητο φόρο πέρυσι.

Το τμήμα LNG και αγορές της Naturgy, ωστόσο, σημείωσε σχεδόν διπλασιασμό στα κέρδη σε 1,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023, παρά την πτώση των πωλήσεων στις 54,2 TWh, σε σύγκριση με 59 TWh την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

«Σε ένα πλαίσιο χαμηλότερων τιμών πωλήσεων και φυσικού αερίου, ο κλάδος επωφελήθηκε από τον τερματισμό το 2022 αυτών των λιγότερο επικερδών δεσμεύσεων πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιβηρική και από τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων αρνητικής χρηματοοικονομικής αντιστάθμισης», δήλωσε η Naturgy.

Άλματα πράσινης παραγωγής

Η πράσινη παραγωγή της στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 53% σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, μετά από μια σοβαρή ξηρασία που έπληξε την παραγωγή το 2022.
Η εγχώρια θερμική παραγωγή της Naturgy μειώθηκε κατά 16% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια της περιόδου, κυρίως λόγω της πτώσης κατά 21% της παραγωγής αερίου.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία πρόσθεσε 400 MW νέα δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τους πρώτους έξι μήνες του έτους, εκ των οποίων τα 250 MW εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία, αυξάνοντας τα πράσινα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σε 5,7 GW παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης