Ενέργεια

Enagas: Μείωση των εισαγωγών LNG στην Ισπανία κατά 22,5% σε 21,3 TWh τον Ιούνιο

Enagas: Μείωση των εισαγωγών LNG στην Ισπανία κατά 22,5% σε 21,3 TWh τον Ιούνιο
Τον Μάιο, οι εισαγωγές LNG έφθασαν περίπου τις 24,7 TWh

Οι ισπανικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μειώθηκαν τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την Enagas.

Όπως αναμεταδίδει το lngprime, οι εισαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 22,5% σε περίπου 21,3 TWh τον Ιούνιο και αντιπροσώπευαν το 74,6% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Τον Μάιο, οι εισαγωγές LNG έφθασαν περίπου τις 24,7 TWh.

Συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω αγωγών από την Αλγερία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ισπανία έφτασαν τις 28,6 TWh τον περασμένο μήνα, μια πτώση από περίπου 35,8 TWh τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ανέφερε η Enagas στη μηνιαία έκθεσή της. Επιπλέον, η εθνική ζήτηση φυσικού αερίου τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 10,3% από έτος σε έτος σε 26,1 TWh.

Η ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 27,6% από έτος σε έτος σε περίπου 9,5 TWh τον περασμένο μήνα, ενώ η συμβατική ζήτηση αυξήθηκε κατά 4% σε 16,6 TWh.

Το «οπλοστάσιο» της Enagas

Η Enagas εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και διαθέτει τέσσερα τέρμιναλς στη Βαρκελώνη, την Ουέλβα, την Καρταχένα και τη Χιχόν. Κατέχει επίσης το 50% του εργοστασίου επαναεριοποίησης BBG στο Μπιλμπάο και το 72,5% του εργοστασίου Sagunto, ενώ η Reganosa εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο Mugardos. Η Enagas παρέλαβε πρόσφατα το πρώτο δεξαμενόπλοιο στον τερματικό της σταθμό El Musel στη Χιχόν.

H πρωτιά της Ρωσίας και η πτώση των ΗΠΑ

Οι έξι λειτουργικοί ισπανικοί τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης LNG εκφόρτωσαν 23 φορτία τον περασμένο μήνα, 6 φορτία λιγότερα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με την Enagas. Η Ρωσία ήταν και πάλι ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Ισπανία τον Ιούνιο με 7,67 TWh, πτώση από 8,75 TWh πέρυσι. Οι ρωσικοί όγκοι αντιπροσώπευαν το 26,8% του συνόλου των ισπανικών εισαγωγών φυσικού αερίου τον Ιούνιο, δείχνουν τα στοιχεία. Οι όγκοι LNG των ΗΠΑ προς την Ισπανία μειώθηκαν στο μισό από περίπου 10,6 TWh τον Ιούνιο του 2022 σε 5,29 TWh τον περασμένο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης