Διεθνή

Εμβόλια: 300 προσφυγές κατά Biontech και Astrazeneca

Εμβόλια: 300 προσφυγές κατά Biontech και Astrazeneca
Περισσότερες από 300 φέρονται να είναι, σύμφωνα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υποθέσεις ασθενών που έχουν κινηθεί νομικά μέχρι σήμερα κατά φαρμακοβιομηχανιών

Δύο δίκες ξεκίνησαν στη Γερμανία, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, κατά της Biontech και της Astrazeneca. Ασθενείς θεωρούν τα εμβόλια του κορωναϊού υπαίτια για επιπλοκές στην υγεία τους.

Όπως γράφει για την DW η Δήμητρα Κυρανούδη από το Βερολίνο.

Περισσότερες από 300 φέρονται να είναι, σύμφωνα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υποθέσεις ασθενών που έχουν κινηθεί νομικά μέχρι σήμερα κατά φαρμακοβιομηχανιών, όπως η Biontech ή η Astrazeneca, που παρήγαγαν εμβόλια κατά του κορωναϊού.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για αγωγές εξαιτίας επιπλοκών υγείας που -κατά τους ενάγοντες- οφείλονται στα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19. Στη Γερμανία έχουν χορηγηθεί από την έναρξη της εμβολιαστικής καμπάνιας την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα, περίπου 192 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι προς το παρόν δύο γερμανικά δικηγορικά γραφεία είναι αυτά που αναλαμβάνουν τις περισσότερες αντίστοιχες υποθέσεις. Πρόκειται για ένα αχαρτογράφητο ακόμη νομικό πεδίο, μιας και δεν υπάρχει στη Γερμανία προς το παρόν πλούσια σχετική νομολογιακή εμπειρία.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης