Επικαιρότητα

«ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

«ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
Οι ελεγκτές των ΔΟΥ με τη συνδρομή των τάμπλετ και της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής «ΕΛΕΓΧΟΣLive» θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν στην οθόνη το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου
«Φορο -σαφάρι» σε ολόκληρη την επικράτεια με έμφαση τους τουριστικούς προορισμούς εξαπολύει η ΑΑΔΕ με πάνω από 200.000 ελέγχους ρίχνοντας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και τις Εφορίες.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης οι ελεγκτές των ΔΟΥ με τη συνδρομή των τάμπλετ και της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής «ΕΛΕΓΧΟΣLive» θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν στην οθόνη το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου, να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων και να εκδίδουν επιτόπου το σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Μάλιστα οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί καθώς αίρονται οι γεωγραφικοί περιορισμοί για τους ράμπο της Εφορίας οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό και από πόλη σε πόλη.
Ειδικότερα με νέα ηλεκτρονική εφαρμογή οι ελεγκτές θα μπορούν να:
- Τσεκάρουν με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές καθώς εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners)
- Ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA.
- Διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.
- Βλέπουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης δηλαδή εάν στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις ή εάν είναι υπότροποι.
- Εκδίδουν και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου με τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης