Ενέργεια

Η χρηματοδότηση ενεργειακών και ιδιωτικών επενδύσεων στο επίκεντρο του Athens Energy Summit

Η χρηματοδότηση ενεργειακών και ιδιωτικών επενδύσεων στο επίκεντρο του Athens Energy Summit

Το Athens Energy Summit θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο

To τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για έργα ΑΠΕ στη χώρα μας καθώς το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 κινητοποιεί επενδύσεις 11,6 δισ. ευρώ για την Πράσινη Ανάπτυξη, οι επενδυτικές ευκαιρίες και οι χρηματοδοτήσεις στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση θα βρεθούν στο επίκεντρο του 12ου Athens Energy Summit που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο με περισσότερους από 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επενδύσεις στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για τη στήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ενεργειακή απόδοση, όχι μόνο βοηθά την ΕΕ να μετατρέψει τη φιλοδοξία της για το κλίμα σε δράση, αλλά φέρνει επίσης σημαντικά οφέλη για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις όσον αφορά το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια εφοδιασμού, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τις θέσεις εργασίας και την αειφόρο ανάπτυξη.

Για να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της ενεργειακής απόδοσης, τα δημόσια κονδύλια δεν επαρκούν καθώς χρειάζεται επίσης μεγάλης κλίμακας ιδιωτική χρηματοδότηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενεργειακή πολιτική θα πρέπει να δημιουργήσει ευνοϊκότερες επενδυτικές συνθήκες, να ενθαρρύνει τη ζήτηση για ενεργειακή απόδοση και να βοηθήσει τους καταναλωτές να αναλάβουν ευκολότερα επενδυτική δράση στον τομέα αυτό

Ανάμεσα στους καταξιωμένους ομιλητές που θα παρευρεθούν στο Athens Energy Summit  και θα αναλύσουν το καίριο ζήτημα της χρηματοδότησης των ενεργειακών επενδύσεων  είναι ο κ. Νικόλαος Μαντζούφας Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κώστας Βασιλείου, Αναπληρωτής CEO, Head of Group Corporate & Investment Banking, Eurobank, ο κ. Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking, Alpha Bank, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος Γενικός Διευθυντής Head of Structured & Shipping Finance της Τράπεζας Πειραιώς, o κ. Έλενος Καραϊνδρος, Chief Strategy and M&A Officer, MYTILINEOS Energy & Metals, ο κ. Χάρης Δαμάσκος, Senior Banker της EBRD.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης