Ενέργεια

Σημαντικό deal μεταξύ NextDecade - ENN Natural Gas για την αύξηση προμήθειας LNG

Σημαντικό deal μεταξύ NextDecade - ENN Natural Gas για την αύξηση προμήθειας LNG
Η Κίνα ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG στον κόσμο το 2021

Η εταιρεία ανάπτυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ NextDecade ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον όγκο των προμηθειών LNG σε μια συμφωνία πώλησης και αγοράς που υπεγράφη με την κινεζική ENN Natural Gas

Όπως ορίζει η συμφωνία, η ENN μέσω της θυγατρικής της ENN LNG (Singapore) Pte Ltd, θα αγοράζει τώρα 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως (mtpa), αυξημένο κατά 0,5 mtpa από την αρχική συμφωνία.

Όλοι οι όγκοι προμήθειας θα προέρχονται από τα τρία πρώτα τρένα στο έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (RGLNG) της NextDecade στο Rio Grande στο Brownsville του Τέξας σε ελεύθερη βάση και θα καταχωρηθούν στο Henry Hub. Νωρίτερα τον Απρίλιο, η NextDecade ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε 1,5 mtpa LNG  μονάδα της κινεζικής ENN σε 20ετή βάση.

Τέλος, η  Κίνα ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG στον κόσμο το 2021, στέλνοντας 78,8 εκατομμύρια τόνους ψυχρού καυσίμου εκείνο το έτος. Από τις συνολικές εισαγωγές της, σχεδόν 9 εκατομμύρια τόνοι ή το 11% ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης