Ενέργεια

Kpler: Προς ρεκόρ οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης τον Δεκέμβριο - Πίνακες

Kpler: Προς ρεκόρ οι εισαγωγές LNG της Ευρώπης τον Δεκέμβριο - Πίνακες
Σημαντική άνοδος στην αποθήκευση για την Ευρώπη

Περίπου 50 πλοία, που μεταφέρουν σχεδόν 4,7 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά, βρίσκονται σε διέλευση ή περιμένουν να εκφορτιστούν σε ευρωπαϊκά λιμάνια, αν και οι τελικοί προορισμοί και οι όγκοι ενδέχεται να αλλάξουν, έδειξαν τα στοιχεία της Kpler, που αναμεταδίδει το Montel.

Πάνω από 16,3 δισεκατομμύρια εκατοστά εισήχθησαν τον μήνα μέχρι σήμερα, ή 4,2 δισεκατομμύρια εκατοστά την εβδομάδα, σχεδόν 11% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του Νοεμβρίου. Η προμήθεια LNG της Ευρώπης τον Δεκέμβριο πρόκειται να ξεπεράσει τα 19 bcm, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 16,1 bcm που σημειώθηκε τον Νοέμβριο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η Ευρώπη εντείνει την αντικατάσταση της παροχής ρωσικού αγωγού που μειώθηκε μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι παράγοντες σε Ασία και ΗΠΑ

Οι ασιατικές αγορές σφίγγουν επίσης λόγω μιας απρογραμμάτιστης διακοπής λειτουργίας στον τερματικό σταθμό Prelude FLNG των 4,9 δισεκατομμυρίων εκατοστών ετησίως στην Αυστραλία λόγω πυρκαγιάς την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος μεγαλύτερος τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ, το Freeport (20 bcm/έτος), καθυστέρησε την επανεκκίνηση του κατά έναν ακόμη μήνα έως τα μέσα Ιανουαρίου το νωρίτερο

Τα επίπεδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνονταν κάθε εβδομάδα και για τελευταία φορά εμφανίστηκαν 14 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα στο 72% της χωρητικότητας, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Eνδεικτικοί πίνακες

12_173.JPG
13_150.JPG


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης