Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αρχίζουν τις αγορές πετρελαίου για τα στρατηγικά αποθέματα

Οι ΗΠΑ αρχίζουν τις αγορές πετρελαίου για τα στρατηγικά αποθέματα

 θα αγοράσουν 3 εκατομμύρια βαρέλια για παράδοση τον Φεβρουάριο

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να αγοράζει ξανά πετρέλαιο για το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου ή SPR, την πρώτη αγορά μετά το φετινό ρεκόρ αποδέσμευσης 180 εκατομμυρίων βαρελιών από το απόθεμα.

Το υπουργείο θα αγοράσει 3 εκατομμύρια βαρέλια για παράδοση τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος. Η πώληση 180 εκατομμυρίων ώθησε τα επίπεδα της SPR στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984, εγείροντας ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια.
«Θα ανακοινώσουμε πρόσκληση για αγορά 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για παράδοση τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους 2023», δήλωσε ο αξιωματούχος. "Αυτή η προσέγγιση θα κλειδώσει μια τιμή εκ των προτέρων όταν οι εταιρείες υποβάλουν τις προσφορές τους."

Για να βοηθήσει στην ανακούφιση των ελλείψεων εφοδιασμού στα διυλιστήρια μετά από μια πετρελαιοκηλίδα την περασμένη εβδομάδα που έκλεισε τον αγωγό αργού Keystone, το υπουργείο Ενέργειας θα πραγματοποιήσει επίσης ανταλλαγή περίπου 2 εκατομμυρίων βαρελιών από το SPR, τα οποία οι εταιρείες θα πρέπει να στείλουν πίσω αργότερα.

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό την ίδια στιγμή που κάνουμε την επαναγορά 3 εκατομμυρίων βαρελιών», είπε ο αξιωματούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης