Ενέργεια

Descalzi (Eni): Η Ιταλία κινδυνεύει με έλλειψη φυσικού αερίου χωρίς νέο τερματικό σταθμό LNG

Descalzi (Eni): Η Ιταλία κινδυνεύει με έλλειψη φυσικού αερίου χωρίς νέο τερματικό σταθμό LNG
«Μπορεί να μας λείπουν 5-6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χειμώνα 2023-2024» δήλωσε ο Descalzi

Η Ιταλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειμμα φυσικού αερίου 5-6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χειμώνα του 2023-2024 χωρίς νέο τερματικό επαναεριοποίησης, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας Eni Claudio Descalzi.

Η Ιταλία σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην πόλη Piombino, στην Τοσκάνη, με βάση μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), η οποία θα είναι λειτουργική μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους για να αυξήσει την προσφορά και να αντισταθμίσει το έλλειμμα των ρωσικών εισαγωγών.

Η υποδομή, που λειτουργεί από τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Snam πρέπει να πάρει το πράσινο φως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να προστεθεί στη χωρητικότητα LNG της χώρας στις αρχές του 2023.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα νέο τερματικό LNG, διαφορετικά οι λογαριασμοί δεν αθροίζονται», δήλωσε ο Descalzi κατά τη διάρκεια ενός ενεργειακού συνεδρίου.

«Μπορεί να μας λείπουν 5-6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χειμώνα 2023-2024».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος πρόσθεσε ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου από την Αλγερία είναι ζωτικής σημασίας για την Ιταλία, καθώς αντικαθιστούσαν τις προμήθειες από τη Ρωσία.

Επεσήμανε ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου από την Αλγερία θα καλύψουν το 38% των αναγκών της Ιταλίας το επόμενο έτος, σε σύγκριση με το 12% πριν από την κρίση στην Ουκρανία.

"Η Αλγερία θα φτάσει τα 27 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το επόμενο έτος, ενώ η Ρωσία αντιπροσώπευε νωρίτερα 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Είναι ζωτικής σημασίας η Αλγερία να συνεχίσει έτσι. Ταξιδεύουμε εκεί κάθε 10 ημέρες για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά", είπε ο Descalzi.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης