Ενέργεια

Το κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη νοικοκυριών - επιχειρήσεων

Το κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη νοικοκυριών - επιχειρήσεων
Η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται πως θα πάψει να είναι οριζόντια και από τον επόμενο χρόνο και θα αφορά κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για την κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδίου για τη συνέχιση της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι στις τιμές της ενέργειας.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται αφορά τη «στροφή» στο πετρέλαιο, μέσω της θέσπισης κινήτρων για την υποκατάσταση του φυσικού αερίου αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος με πετρέλαιο.

Επίσης, σχεδιάζεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά και η διεύρυνση των κριτηρίων προκειμένου να χορηγείται σε περισσότερους πολίτες, όπως προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται πως θα πάψει να είναι οριζόντια και από τον επόμενο χρόνο και θα αφορά κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Όλα αυτά τα μέτρα, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πάντως, ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επάρκειας φυσικού αερίου, καθώς στη φαρέτρα της έχει τους σταθμούς LNG σε Ρεβυθούσα και Αλεξανδρούπολη και επίσης χρησιμοποιεί τον αγωγό TAP και όχι τον Nord Stream.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης