Ενέργεια

Platts : Ρεκόρ και για την τιμή LNG στην Ασία - Εκτοξεύθηκε στα 34,47 $/mmbtu

Platts : Ρεκόρ και για την τιμή LNG στην Ασία - Εκτοξεύθηκε στα 34,47 $/mmbtu

Οι προβλέψεις για κρύο χειμώνα τροφοδοτούν την άνοδο

 

Σχετικά Άρθρα
Η τιμή spot υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία κατέγραψε υψηλο ρεκόρ την Πέμπτη 30/9/2021, λόγω της ισχυρής ζήτησης για υπερψυγμένα καύσιμα και χαμηλή προσφορά.

Ένας συνδυασμός χαμηλών αποθεμάτων και μεγάλης ζήτησης για φυσικό αέριο εκτόξευσαν τις τιμές στην Ευρώπη, ενώ ένας ψυχρότερος από τον αναμενόμενο χειμώνας στη Βόρεια Ασία τροφοδοτεί την αύξηση των τιμών.

Ο S&P Global Platts ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης Japan-Korea-Marker (JKM), που χρησιμοποιείται ευρέως ως σημείο αναφοράς για συμβάσεις spot LNG, αυξήθηκε στα 34,47 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).
Έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 32,50 $ ανά mmBtu που καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της αιχμής του χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Platts.

"Η παγκόσμια άνοδος των τιμών LNG καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη", δήλωσε ο Ciaran Roe, διευθυντής LNG της Platts. Στην Ευρώπη, τα επίπεδα αποθήκευσης αερίου παραμένουν μειωμένα έναντι των ιστορικών μέσων όρων, των περιορισμένων εισαγωγών LNG και της μεγάλης ζήτησης φυσικού αερίου λόγω της οικονομικής ανάκαμψης, επεσήμανε ο Roe.

Ελλείψεις καυσίμων

Οι ελλείψεις καυσίμων στην Κίνα, η οποία δημιουργεί υψηλότερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που αναμένονται στην Κίνα και τη Νότια Κορέα και η χαμηλότερη χρήση της παραγωγικής ικανότητας των εγκαταστάσεων υγροποίησης παγκοσμίως λόγω των συνεχιζόμενων ζητημάτων εφοδιασμού, είναι επίσης παράγοντες που επιβάρυναν την κατάσταση , πρόσθεσε.
Η τιμή του φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο TTF, ένα ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, αυξήθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα την Πέμπτη λόγω των ανησυχιών για την προσφορά, τις προβλέψεις για κρύο καιρό και περιορισμένη κάλυψη πριν από την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης