Ενέργεια

ΗΠΑ: Δάνεια 8,25 δισ. δολαρίων για ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου ετοιμάζει η κυβέρνηση Biden

ΗΠΑ: Δάνεια 8,25 δισ. δολαρίων για  ενίσχυση  του ηλεκτρικού δικτύου ετοιμάζει η κυβέρνηση Biden

 Το υπουργείο  Ενέργειας θα χρηματοδοτήσει  για έργα που βελτιώνουν την ανθεκτικότητα και επεκτείνουν τη χωρητικότητα μετάδοσης σε όλο το δίκτυο

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει έως και 8,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια για εταιρείες για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ως μέρος του στόχου της κυβέρνησης Biden να θέσει τη χώρα σε μια πορεία προς 100% καθαρή ενέργεια έως το 2035.

Το υπουργείο διαθέτει χρηματοδότηση για έργα που βελτιώνουν την ανθεκτικότητα και επεκτείνουν τη χωρητικότητα μετάδοσης σε όλο το δίκτυο, "ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε αξιόπιστα την καθαρή ενέργεια από μέρη όπου παράγεται σε μέρη όπου χρειάζεται περισσότερο", δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm.

Η χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη σε δύο ομάδες.
Το Γραφείο Προγραμμάτων Δανείων, ή LPO, στο υπουργείο Ενέργειας ζητά αιτήσεις για εγγυήσεις δανείου έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη καινοτόμων έργων μετάδοσης, μαζί με έργα μεταφοράς που ανήκουν σε ομοσπονδιακά αναγνωρισμένα φυλετικά έθνη ή Alaska Native Corporations.

Αυτά τα έργα θα περιλαμβάνουν γραμμές υψηλής τάσης, μετάδοση για σύνδεση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και εγκαταστάσεις που βρίσκονται κατά μήκος σιδηροδρομικών και εθνικών οδών.

Μέχρι 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν από το πρόγραμμα ανανεώσιμων δανείων του Transmission Infrastructure Program της Western Area Power Administration .Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης χρέους έχει την εντολή του Κογκρέσου να υποστηρίζει έργα μεταφοράς και συναφή έργα υποδομής που διευκολύνουν την παροχή καθαρής ενέργειας στη Δυτική περιοχή των ΗΠΑ.

Οδηγίες για έργα ΑΠΕ, ευρυζωνικές συνδέσεις και φόρτιση οχημάτων

Το LPO έχει διαθέσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια από την αχρησιμοποίητη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Trump. Έχει σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσο δάνειο για να υποστηρίξει την κατασκευή αποδοτικών καυσίμων, προηγμένων τεχνολογιών οχημάτων και εξαρτημάτων.

Το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις  των πολιτειών να φιλοξενήσουν γραμμές μεταφοράς, να κατασκευάσουν έργα ανανεώσιμης ενέργειας, να αναπτύξουν ευρυζωνικές συνδέσεις και να υποστηρίξουν τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές "θα βοηθήσουν τις πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματά τους για να επεκτείνουν την καθαρή ενέργεια, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές στις κοινότητές τους", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg. "Οι σημερινές ενέργειες μπορούν να αποτελέσουν ένα μοντέλο για τους ιδιωτικούς μας εταίρους, όπως οι σιδηρόδρομοι, να κάνουν το ίδιο."



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης