Ενέργεια

H Munich Re σταματά την ασφάλιση του Nord Stream 2 εν μέσω απειλής κυρώσεων

H Munich Re σταματά την ασφάλιση του Nord Stream 2 εν μέσω απειλής κυρώσεων

Σταμάτησε η ασφαλιστική κάλυψη του Nord Stream 2

 

Σχετικά Άρθρα
Η θυγατρική της Munich Re δεν θα ασφαλίζει πλέον τον αγωγό Nord Stream 2 από τη Ρωσία στην Ευρώπη εν μέσω του φόβου κυρώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σύμφωνα με το Reuters.

Οι ΗΠΑ απειλούν κυρώσεις εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών που υποστηρίζουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ο ασφαλιστικός όμιλος της Ζυρίχης σταμάτησε να τον καλύπτει τον περασμένο μήνα.

"Η Munich Re Syndicate έχει εκδώσει την ανακοίνωση για τον τερματισμό στο Nord Stream 2", δήλωσε της εταιρείας την Τρίτη 23/2/2021, αναφερόμενος στη θυγατρική της εταιρείας.

Ο αγωγός έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από 90% και η κρατική εταιρεία ενέργειας της Ρωσίας, η Gazprom, και οι δυτικοί της εταίροι ελπίζουν να τηον ολοκληρώσουν φέτος. Μεγάλο μέρος των εργασιών που απομένουν είναι δύσκολες και σε βαθιά νερά στα ανοικτά της Δανίας. Ο Nord Stream 2 αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Munich Re, αλλά δήλωσε ότι εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες από κυρώσεις που «έχουν περιγράψει ως αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και παρέμβαση στην κυριαρχία της ενεργειακής πολιτικής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης