Χρηματιστήριο & Αγορές

Σήμα ανόδου με τον «χρυσό σταυρό» για την ενέργεια στην Wall Street

Σήμα ανόδου με τον «χρυσό σταυρό» για την ενέργεια στην Wall Street
Ο μέσος όρος των 50 ημερών αυξάνεται πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών

 

Η Ενέργεια, η βιομηχανία με τις χειρότερες επιδόσεις της Wall Street το 2020, θα μπορούσε να δει την τύχη της να βελτιωθεί το νέο έτος αφού εμφανίστηκε ένα τεχνικό σήμα αγοράς στα charts την Τετάρτη σύμφωνα με το Reuters.

Η ανοδική εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα του S&P 500 ονομάζεται «χρυσός σταυρός», ο οποίος συμβατικά ορίζεται από τεχνικούς αναλυτές ως ο μέσος όρος των 50 ημερών που αυξάνεται πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών.
Την Τετάρτη, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,6%, ο μέσος όρος των 50 ημερών αυξήθηκε σε 266,24, καταγράφοντας αύξηση 4,6% το Δεκέμβριο. Ωστόσο, παραμένει σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη ετήσια υποχώρησή του και είναι η χειρότερη απόδοση των 11 βιομηχανικών κλάδων του S&P 500, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συρρίκνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας που οδήγησε σε κατάρρευση τη ζήτηση για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και καύσιμα όπως η βενζίνη.
Η ενέργεια έχει μειωθεί σχεδόν 38% ετησίως, ενώ απομένει μία συνεδρία συναλλαγών το 2020. Ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις είναι η Πληροφορική, αυξημένη κατά 41,8%. Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 είναι 3,2% για το Δεκέμβριο και 15,7% για το έτος.

Τιμές

Οι μετοχές των υπηρεσιών πετρελαίου και πετρελαίου έχουν ενισχυθεί από τις υψηλότερες τιμές και την αναζωογόνηση της δραστηριότητας πετρελαιοπηγών.
Οι τιμές του αργού έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα χαμηλά της άνοιξης, ωθώντας τις εταιρείες να επαναφέρουν την παραγωγή που έκλεισε στις αρχές του έτους και να ολοκληρώσουν τα φρεάτια που δεν ήταν συνδεδεμένα με αγωγούς. Μια έρευνα του Dallas Fed για στελέχη ενέργειας που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 49% από αυτούς ανέμενε ότι οι εταιρείες τους θα αυξήσουν τις δαπάνες για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το επόμενο έτος.
Ένας δείκτης δραστηριότητας στο Τέξας, στο νότιο Νέο Μεξικό και στην περιοχή της βόρειας Λουιζιάνας ήταν θετικός αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά σε ένα χρόνο. Η έρευνα σε 146 στελέχη ενεργειακών εταιρειών διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς αναμένουν ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες Ε & Π που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης θα μειωθούν σε 37 έως 48 εταιρείες, από τις υπάρχουσες περίπου 60 εταιρείες. Οι πωλήσεις στην ενέργεια φέτος επιτάχυναν τον περιορισμό του μεριδίου της βιομηχανίας στη συνολική χρηματιστηριακή αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης