Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Σε αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου οδηγεί η άνοδος των τιμών

ΗΠΑ: Σε αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου οδηγεί η άνοδος των τιμών
Προβλέψεις για αύξηση 45% στις μέσες τιμές φυσικού αερίου το 2021
Οι υψηλότερες τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου για το 2021 ωθούν τις εταιρείες σχιστόλιθου των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις γεώτρησεις και την παραγωγή φυσικού αερίου.
Οι παραγωγοί σχιστολιθικού αυξάνουν τις δαπάνες για φυσικό αέριο, μια αλλαγή από το παρελθόν, εν μέσω προβλέψεων για αύξηση 45% στις τιμές του φυσικού αερίου το επόμενο έτος σε σύγκριση με αύξηση 15% για τις τιμές Brent.
Η μετατόπιση είναι μια υπενθύμιση στη συνάντηση του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου αυτήν την εβδομάδα για το πώς το σχιστολιθικό ανταποκρίνεται γρήγορα στις τιμές.
Ο ΟΠΕΚ εξετάζει εάν θα μειώσει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου από την 1η Ιανουαρίου.
Η τιμή του φυσικού αερίου έκλεισε ανοδικά στα 2,95 δολ/mmbtu χθες στις 30/11.
 
Οι παραγωγοί

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου σχιστολιθικού των ΗΠΑ, EOG Resources,
ανακοίνωσε ότι τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει την πώληση φυσικού αερίου από 15 νέα πηγάδια από ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν κοίτασμα με 21 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Η Continental Resources άλλαξε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις γεώτρησης σε αέριο από πετρέλαιο στην Οκλαχόμα.
Η Apache Corp αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τρία πηγάδια στο Τέξας μετά την άνοδο της παραγωγής φυσικού αερίου του τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ κατά 15% (για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο) και 6% σε σχέση την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αύξηση των εξεδρών γεώτρησης

«Η ζήτηση παρέμεινε αρκετά ισχυρή. Η προσφορά "λιμοκτονεί" για κεφάλαια», δήλωσε ο Christopher Kalnin, διευθύνων σύμβουλος της Banpu Kalnin Ventures, η οποία τον περασμένο μήνα έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου της Devon Energy.
Η Banpu Kalnin έχει αντισταθμίσει περίπου το 65% της παραγωγής φυσικού αερίου για το επόμενο έτος.
Ο αριθμός των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ για φυσικό αέριο, δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει αυξηθεί 13% σε 77 από τον Ιούλιο.
Περίπου το ένα τέταρτο όλων των ενεργών εγκαταστάσεων γεώτρησης των ΗΠΑ πραγματοποιούν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, από 16% πέρυσι, σύμφωνα με την Baker Hughes.
Στο πεδίο φυσικού αερίου Haynesville που εκτείνεται στη Λουιζιάνα και το Τέξας, ο αριθμός των εγκαταστάσεων εργασίας αυξάνεται κατά 25% από τον Ιούλιο.
Οι εξέδρες έχουν επίσης αυξηθεί κατά 8% στο Marcellus, το κορυφαίο αμερικανικό πεδίο φυσικού αερίου.

Άνοδος τιμών

Οι τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αυξηθούν σε μέσο όρο κατά 45% σε 2,94 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) το 2021, από 2,03 $ φέτος, σύμφωνα με αναλυτές.
Αυτός θα ήταν ο υψηλότερος ετήσιος μέσος όρος από το 2018.
Οι τιμές του καλοκαιριού 2021 θα μπορούσαν να φτάσουν τα 3,50 $ ανά mmBtu, σύμφωνα με την Bank of America, από 2,84 $ ανά mmBtu την περασμένη Παρασκευή, βοηθώντας στη βελτίωση των προοπτικών και στην επέκταση των αποστολών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG).
Αυτό το μήνα, οι εξαγωγές LNG αυξήθηκαν πάνω από τα επίπεδα πριν από την COVID-19 εποχή και θα μπορούσαν να φτάσουν κατά μέσο όρο 8,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα το 2021, αύξηση 31% από το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).
Οι παραγωγοί διπλασίασαν τους αντισταθμιστές φυσικού αερίου από τον Μάρτιο, κλειδώνοντας τις τιμές για τη μελλοντική παραγωγή. Έχουν αντισταθμίσει το 53% των όγκων φυσικού αερίου του επόμενου έτους σε σύγκριση με το 43% του πετρελαίου τους, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Raymond James.
Το φυσικό αέριο «δεν έχει πληγεί τόσο σκληρά όσο το αργό», από την πανδημία COVID-19, δήλωσε ο Bernadette Johnson, αντιπρόεδρος της Enverus. "Για όσους έχουν κάποια ποικιλομορφία στα περιουσιακά τους στοιχεία, μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τη θύελλα.
" Τα φρεάτια αερίου της EOG στο νέο της πεδίο είναι εξίσου επικερδή με τα καλύτερα φρεάτια πετρελαίου. Οι μελλοντικές γεωτρήσεις εκεί μετά το 2021 θα «βασίζονται στις συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ken Boedeker.

Οι τιμές του φυσικού αερίου ωφελούνται εν μέρει από τις περικοπές στις γεωτρήσεις πετρελαίου που μείωσαν το σχετικό αέριο ή το αέριο που παράγεται ως υποπροϊόν της παραγωγής πετρελαίου.
Η μείωση του φυσικού αερίου οδήγησε στο τρέχον ράλι τιμών δήλωσε ο Eugene Kim, αναλυτής της Wood Mackenzie.
Το ράλι των τιμών οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές των παραγωγών σχιστόλιθου που εστιάζουν στο φυσικό αέριο. Η Range Resources έχει ενισχυθεί περίπου 65% φέτος και η EQT κατά 48%.
Αντίθετα, το SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF είχε υποχωρήσει κατά 39% έως την Παρασκευή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης