Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Στα 45 δολ. κινείται το αργό

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Στα 45 δολ. κινείται το αργό
Ο αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 10 σε 320 την εβδομάδα έως τις 25 Νοεμβρίου
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτή την εβδομάδα, για τέταρτο συνεχή μήνα καθώς οι παραγωγοί επιστρέφουν στις γεωτρήσεις με τις τιμές αργού να διαπραγματεύονται κυρίως πάνω από 40 δολάρια το βαρέλι από τα μέσα Ιουνίου.
Ο αριθμός των πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά 10 σε 320 την εβδομάδα έως τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes την Τετάρτη 25/11/2020. Αυτή ήταν η 10η εβδομαδιαία αύξηση σε 11 εβδομάδες.

Γεωτρήσεις

«Υπήρξε μια εβδομάδα μείωσης της δραστηριότητας γεώτρησης πετρελαίου (την περασμένη εβδομάδα) σε αντίθεση με την πρόσφατη τάση για υψηλότερη δραστηριότητα γεώτρησης. Αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς εβδομαδιαίος κάμψη ή πιθανώς χαμηλότερη διάτρηση πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο », δήλωσε ο James Williams στο WTRG Economics στο Αρκάνσας.
Η Baker Hughes ανακοίνωσε τον αριθμό των εγκαταστάσεων λίγες μέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω των διακοπών της Ημέρας των Ευχαριστιών των ΗΠΑ την Πέμπτη.
Ο αριθμός των συνολικών  εγκαταστάσεων αυτής της εβδομάδας ήταν 482 εξέδρες, ή 60%, χαμηλότερος από αυτήν τη φορά πέρυσι.
Αυτό αύξησε τον συνολικό αριθμό κατά 24 τον Νοέμβριο, την τέταρτη μηνιαία άνοδο του για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων λειτουργίας αυξάνεται από τον Αύγουστο, όταν έφτασε στο ρεκόρ των 244, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Τιμές

Τα μελλοντικά συμβόλαια του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν περίπου 46 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, περίπου 145% τους τελευταίους επτά μήνες, με την ελπίδα ότι αποτελεσματικά εμβόλια θα ωθήσουν την επιστροφή της ζήτησης πετρελαίου.
Περί τις 22:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού διαπραγματευόταν στα 45,48 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,27% ενώ το brent ενισχυόταν κατά 1,25% στα 48,46 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης