Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Tesla θα κατασκευάσει εργοστάσιο φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα το 2021

Η Tesla θα κατασκευάσει εργοστάσιο φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα το 2021
Η αμερικανική εταιρεία υπέβαλε επίσημο αίτημα στις αρχές της Σαγκάης
Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) στην Κίνα το 2021, σύμφωνα με έγγραφο αίτημα που υποβλήθηκε στις αρχές της Σαγκάης από την αμερικανική εταιρεία η οποία επιδιώκει να επεκτείνει τις πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Tesla, η οποία πωλεί τώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Model 3 στην Κίνα και σχεδιάζει να παραδώσει τα σπορ βοηθητικά οχήματα Model Y το 2021, σχεδιάζει να επενδύσει 42 εκατομμύρια γιουάν (6,4 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο για την κατασκευή των φορτιστών, κοντά στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της στη Σαγκάη όπως ανέφερε το έγγραφο που δημοσιοποίησε Reuters.

Επιδοτήσεις

Η Κίνα, η οποία προσφέρει μεγάλες επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα καθώς επιδιώκει να μειώσει τη ρύπανση από βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, επεκτείνει το πανελλαδικό δίκτυο σημείων φόρτισης, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων.
Το εργοστάσιο, το οποίο η Tesla αναμένεται να κατασκευάσει τον Φεβρουάριο, θα έχει δυναμικότητα να παράγει 10.000 φορτιστές ετησίως, σύμφωνα με το έγγραφο που υπέβαλε η Tesla.
Εισάγει τώρα τους φορτιστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι συνήθως εγκατεστημένοι σε σταθμούς φόρτισης ή χώρους στάθμευσης,.
Η Tesla, πούλησε πάνω από 13.000 οχήματα στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Παραγωγή

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Σαγκάης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης της Tesla, στοχεύει στην παραγωγή 150.000 sedan Model 3 φέτος και έχει ξεκινήσει την εξαγωγή ορισμένων οχημάτων στην Ευρώπη.
Τα στελέχη της Tesla δήλωσαν φέτος ότι η εταιρεία θα επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων προκειμένου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης