Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Powell( FED): Θα κάνουμε ό,τι μας ζήτησε ο Mnuchin - Απώλειες και για τον S&P - 0,68% στις 3.557 μονάδες

Powell( FED): Θα κάνουμε ό,τι μας ζήτησε ο Mnuchin - Απώλειες και για τον S&P - 0,68% στις 3.557 μονάδες
To stimulus τροχοδρομείται ενώ η FED αποδυναμώνεται - Διορθωτικά η Wall - Weinberg, chief economist της High Frequency Economics: Είναι σα να αφαιρείες από τον Τιτανικό τις σωσίβιες λέμβους
Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή 20/11/2020 καθώς αυξάνονται οι τα κρούσματα κοροναϊού.
Ο Powell( FED) ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στον YO.OIK. Mnuchin τα κεφάλαια που του ζήτησε, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για το stimulus.

Ήδη έχει μεσολαβήσει ενεργά και ο McConell, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, που θα συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο καθώς είναι ο επικεφαλής και οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
O Carl Weinberg, chief economist της High Frequency Economics καυτηρίασε στο CNBC ότι η κίνηση του Mnuchin είναι, σα να τραβάς από τον Τιτανικό της σωσίβιες λέμβους.

Ο Dow έχασε 219,7 μονάδες, ή 0,75% στις 29.263,48 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,68% στις 3557,54 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,52% στις 267,24 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,42% στις 11854,97 μονάδες.

H Wall

Η Boeing και η American Express είχαν την χειρότερη απόδοση στο Dow, με απώλειες 2,1% και 1,4%, αντίστοιχα.
Ο χρηματοοικονομικός τομέας έχασε 0,8% και οδήγησε τον S&P 500 χαμηλότερα.
Η άνοδος 2% του Netflix περιόρισε τις απώλειες του Nasdaq Composite.
Ο μέσος όρος των νέων ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 165.029, σύμφωνα με τα δεδομένα του John Hopkins, 24% υψηλότερα από ό, τι πριν από μια εβδομάδα. Μόνο την Πέμπτη, αναφέρθηκαν 187.833 περιστατικά. Πολλές πολιτείες εφάρμοσαν νέους περιορισμούς για να περιορίσουν τη διάδοση.
Εν τω μεταξύ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβούλευαν τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν για Ευχαριστίες.

Τι είχε δηλώσει ο Mnuchin

Να υποβαθμίσει την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να τραβήξει την πρίζα στη Fed επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά χρήματα για την παροχή χρηματοδότησης όπου χρειάζεται.
«Ήταν ένα πολύ απλό πράγμα.
Ακολουθούμε τις προθέσεις του Κογκρέσου» δήλωσε μιλώντας στο CNBC.
Αφού εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε μια σειρά προγραμμάτων δανεισμού και ρευστότητας στην αγορά, το υπουργείο Οικονομικών και η Fed διαφώνησαν την Πέμπτη αφού ο Mnuchin δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα επεκτείνει κάποια προγράμματα δανεισμού που άρχισαν κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αναμένεται να λήξει στο τέλος του έτους.
Πρόκειται για προγράμματα που καλύπτουν την αγορά εταιρικών ομολόγων, δάνεια προς κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις και το πρόγραμμα κεντρικών δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Η Fed είπε ότι ήθελε να επεκταθούν τα προγράμματα.
«Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα.
Αυτό είναι πολύ απλό», είπε ο Mnuchin.
Και συμπλήρωσε ότι χρειάζονται κρατικές επιχιρηγήσεις και grants στις μικρές επιχειρήσεις και όχι άλλα δάνεια.
Σημείωσε δε ότι η FED διαθέτει 700 δισ για παρεμβάσεις, ένα πραγματικό bazooka και ότι η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί με την επιτυχία του παρελθόντος.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν την Παρασκευή και σημείωσαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο τους, ενισχυμένες από τις επιτυχημένες δοκιμές εμβολίων COVID-19.
Ωστόσο, ανανεώθηκαν τα lockdowns σε πολλές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Οι προοπτικές για αποτελεσματικά εμβόλια COVID-19 και οι ελπίδες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συνεχίσουν να ελέγχουν την παραγωγή έχουν ενισχύσει τις αγορές πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1,8%, στα 45 $ ανά βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Δεκέμβριο, το οποίο λήγει την Παρασκευή, ενισχύθηκε 1,03%, υψηλότερα στα 42,17 $ ανά βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 4% μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα.
Μείωση -έπειτα από αύξηση επί 7 εβδομάδες - κατέγραψε ο αριθμός για τις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου WTI των Ηνωμένων Πολιτειών την τρέχουσα εβδομάδα, εν μέσω πανδημίας, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις 231, έναντι 236 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν σε 76, από 73 προηγουμένως.
Οι συνολικές ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης, υποχώρησαν στις 310 από 312.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης