Ενέργεια

Δημιουργείται Μονάδα Προετοιμασίας Έργων υπό το ΤΑΙΠΕΔ

Δημιουργείται Μονάδα Προετοιμασίας Έργων υπό το ΤΑΙΠΕΔ
Σκοπός η επιτάχυνση επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του ψηφιακού μετασχηματισμού
Τη διευκόλυνση της προετοιμασίας μεγάλων έργων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του ψηφιακού μετασχηματισμού πρόκειται να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτό προκύπτει από την φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, που ανακοινώθηκε χθες και η οποία αναφέρει την ίδρυση της νέας αυτής μονάδας με σκοπό να προετοιμάσει επενδυτικά έργα προτεραιότητας με προϋπολογισμό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Κομισιόν, ο συνολικός αριθμός των έργων θα φθάσει τα 40-45, με μέσο ύψος επένδυσης τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Τροποποίηση καταστατικού

Για τη λειτουργία της Μονάδας Διευκόλυνσης Προετοιμασίας Έργων θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να προστεθεί αυτή η νέα δραστηριότητα, που θα του επιτρέπει στη μονάδα να προετοιμάσει έργα για λογαριασμό του δημοσίου.

Επίσης θα χρειαστούν περαιτέρω τροποποιήσεις στον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου, για τη διαφύλαξη του αρχικού ρόλου του γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις και παράλληλα τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της νέας μονάδας Διευκόλυνσης Προετοιμασίας Έργων. Κυρίως δε θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η όλη διαδικασία δεν θα επηρεάσει αρνητικά την Ελληνική Εταιρεία Περιουσιακών Στοιχείων και Συμμετοχών, την εταιρία χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει το ΤΑΙΠΕΔ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης