Πετρέλαιο

Η Ρωσία συζητά την τριμηνιαία παράταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου του OPEC+

Η Ρωσία συζητά την τριμηνιαία παράταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου του OPEC+
Όλο και μεγαλώνουν οι λίτες των χωρών με τα νέα lockdowns

Τα κορυφαία στελέχη των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών συζήτησαν τη Δευτέρα το μέλλον της συμφωνίας του ΟΠΕΚ + με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak. Στην συζήτηση τέθηκαν η επιλογή της παράτασης των περικοπών για τρεις μήνες έως τον Μάρτιο του 2021, αντί να χαλαρώσουν τις περικοπές από τον Ιανουάριο όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο OPEC +, στον οποίο η Ρωσία είναι ο ηγέτης των παραγωγών εκτός του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει επί του παρόντος να μειώσει τη συνολική περικοπή 7,7 εκατομμυρίων bpd κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2021. Αλλά το δεύτερο κύμα κοροναϊού σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να κερδίζουν έδαφος τα lockdowns και να καθυστερεί ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν επικρίνει ανοιχτά κατά καιρούς τη συμφωνία του ΟΠΕΚ + στο παρελθόν, επειδή, υποστηρίζουν, τους επιβαρύνει με περικοπές παραγωγής που στοχεύουν στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν τους παραγωγούς των ΗΠΑ να αντλούν περισσότερο πετρέλαιο.

Οι ρωσικές εταιρείες υποστήριξαν τη βασική επιλογή που συζητήθηκε στη συνάντηση - τηρώντας τους όρους της συμφωνίας ΟΠΕΚ + όπως είναι τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο όμιλος χαλαρώνει τις περικοπές κατά 2 εκατομμύρια bpd από τον Ιανουάριο του 2021, ανέφερε μια από τις πηγές της Interfax.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης