Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Το νέο σχέδιο της Tesla θα «απογειώσει» την πώληση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Το νέο σχέδιο της Tesla θα «απογειώσει» την πώληση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Και ενώ αρκετοί κατασκευαστές EV προσφέρουν εγγύηση για τις μπαταρίες, η Tesla εξετάζει να έχει μπαταρίες που δεν θα διαρκέσουν μόνο για μια δεκαετία περίπου, αλλά και για πολύ περισσότερο

Η Tesla ηγείται των προσπαθειών για αύξηση της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων. Ιδιαίτερη βέβαια προσοχή έχει δοθεί στις μπαταρίες, που θεωρούνται το «οξυγόνο» της ηλεκτροκίνησης και το στοίχημα για τη διεύρυνσή της.

Όπως αναμεταδίδει το auto.hindustantimes.com, ενώ οι ερευνητές είπαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι οι μπαταρίες νέας εποχής μπορεί να διαρκέσουν ένα εκατομμύριο μίλια, τώρα μιλάνε για νέα δεδομένα.

Ειδικότερα, υπάρχει περιθώριο να διπλασιαστεί ο αριθμός σε δύο εκατομμύρια μίλια ή 3,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Και αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να ωθήσουν το χρονικό διάστημα που διαρκούν αυτές οι μπαταρίες - όσον αφορά τη μακροζωία μέσα στα οχήματα, πηγαίνοντας πιθανώς σε δεκαετίες.

Το σχέδιο της Tesla

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk υπαινίσσεται μπαταρίες χαμηλού κόστους που θα μπορούσαν να διαρκέσουν ένα εκατομμύριο μίλια εδώ και αρκετό καιρό. Θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει τα ηλεκτρικά της οχήματα της σε τιμή παρόμοια ή ακόμη χαμηλότερη από τα αυτοκίνητα που κινούνται με συμβατικά καύσιμα.

Αυτό που θα μπορούσε επίσης να διασφαλίσει είναι ότι ένας υποψήφιος αγοραστής μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά χωρίς ανησυχίες για το ότι η μπαταρία θα πέσει μετά από λίγα χρόνια.

Και ενώ αρκετοί κατασκευαστές EV προσφέρουν εγγύηση για τις μπαταρίες, η Tesla εξετάζει να έχει μπαταρίες που δεν θα διαρκέσουν μόνο για μια δεκαετία περίπου, αλλά και για πολύ περισσότερο.

Tα αποτελέσματα νέων δοκιμών

Η Tesla προσπαθεί να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία μπαταρίας, ενώνοντας μια ομάδα με επικεφαλής τον Jeff Dahn στο Πανεπιστήμιο Dalhousie. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Dahn αποκάλυψε ότι πρόσφατες δοκιμές μπαταρίας έδειξαν ότι αυτές μπορούν να διαρκέσουν πάνω από 15.000 κύκλους. Αυτό αναφέρθηκε από την Electrek, η οποία επισήμανε ότι μια μπαταρία διάρκειας άνω των 15.000 κύκλων αντιστοιχεί σε 2 εκατομμύρια μίλια.

Η ίδια έκθεση ανέφερε επίσης ερευνητικά δεδομένα για να δείξει ότι τέτοιες μπαταρίες δεν έχουν δείξει καθόλου υποβάθμιση.

Τέλος, είναι ενδιαφέρον εάν τέτοιες μπαταρίες θα ξεπεράσουν τη διάρκεια ζωής του ιδιοκτήτη του οχήματος στο οποίο είναι τοποθετημένες και εάν ναι, είναι πραγματικά απαραίτητο να έχουμε τόσο εξαιρετικά ικανές μπαταρίες;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης