Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω απο 2,5% για το πετρέλαιο λόγω τυφώνα στις ΗΠΑ

Άνοδος πάνω απο 2,5% για το πετρέλαιο λόγω τυφώνα στις ΗΠΑ
Έκλεισαν υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου στον Κόλπ του Μεξικού
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 3% την Τρίτη 6/10/2020, υποστηριζόμενες από διαταραχές του εφοδιασμού στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τον τυφώνα που πλησιάζει στον Κόλπο του Μεξικού και την απεργία των εργαζομένων στο πετρέλαιο στη Νορβηγία.
Οι εταιρείες ενέργειας έκλεισαν τις υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου καθώς ο τυφώνας Delta ενισχύθηκε στην κατηγορία 2 και πρόκειται να φτάσει στον Κόλπο του Μεξικού την Πέμπτη. Θα ήταν η 10η καταιγίδα που θα χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, η οποία θα καταρρίψει ρεκόρ που χρονολογείται περισσότερο από έναν αιώνα.

Περί τις 20:28 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 2,49%, στα 42,32 $ το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 2,96%, στα 40,38 $.

«Οι τροπικές καταιγίδες μας κατευθύνουν λίγο με το κλείσιμο της παραγωγής», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο.

Η Chevron Corp ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να εκκενώνει όλο το προσωπικό από τις πλατφόρμες της στην περιοχή και κλείνει τις εγκαταστάσεις, ενώ άλλοι παραγωγοί ακολούθησαν το ίδιο.
Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας μειώθηκε κατά 8% λόγω απεργίας των εργαζομένων σε πετρέλαιο. Μια μεγάλη εργατική ένωση στη χώρα προσπαθεί να επιλύσει τη διαμάχη με εταιρείες πετρελαίου, οι οποίες έχουν κλείσει έξι υπεράκτιες περιοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου τροφοδοτήθηκαν επίσης την επιστροφή του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trumpστον Λευκό Οίκο μετά από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο για θεραπεία για το COVID-19. Ωστόσο, οι γιατροί του σημείωσαν ότι δεν είναι ακόμα εκτός κινδύνου

Η πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin πρόκειται να συνομιλήσουν μιλήσουν ξανά την Τρίτη σε μια προσπάθεια επίτευξης συμβιβασμού για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης