Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σχεδόν το 50% της κατανάλωσης στη Γερμανία στο α' 9μηνο του 2020

Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σχεδόν το 50% της κατανάλωσης στη Γερμανία στο α' 9μηνο του 2020
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην ξηρά αυξήθηκε κατά 7% και η υπεράκτια κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος το πρώτο τρίμηνο

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιστοιχούσαν στο 48% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία.

H συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τα αρμόδια τμήματα Ενέργειας στην Γερμανία. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην ξηρά αυξήθηκε κατά 7% και η υπεράκτια κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος το πρώτο τρίμηνο. Επίσης, η ηλιοφάνεια ενίσχυσε την ηλιακή παραγωγή κατά την άνοιξη κατά 13%.

Από την άλλη πλευρά όμως, η μισή αύξηση οφείλεται στη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του κορωνοϊού.

Τα συγκρίσιμα στοιχεία με το 2019

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, η ακαθάριστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 414 TWh, μειωμένη από τα 447 TWh την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανήλθαν σε 192 TWh φέτος, σε σύγκριση με 182TWh πέρυσι.

Φέτος ο αέρας στην ξηρά αντιπροσώπευε 76 TWh, υπεράκτιο άνεμο 19 TWh, ηλιακή ενέργεια 46 TWh, βιομάζα 37 TWh και υδροηλεκτρικό 14 TWh. Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, γίνεται σαφές ότι: «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να επιτευχθεί ο 65% ανανεώσιμος στόχος έως το 2030», σύφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτων, Kerstin Andreae.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης