Δελτία Τύπου

Στις 30 Σεπτεμβρίου το συνέδριο Food Waste Conference

Στις 30 Σεπτεμβρίου το συνέδριο Food Waste Conference
Στο επίκεντρο την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων
Το digital συνέδριο Food Waste Conference φέρνει στο επίκεντρο την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, που επεκτείνεται σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, retail).
Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα σήμερα για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αφού έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, συμβάλλει στην οικονομική βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξή τους.

7 καλοί λόγοι για να παρακολουθήσεις το Food Waste Conference:
• Μία μέρα μετά τη θεσμοθέτηση των νέων κατευθυντήριων για τη διαχείριση της σπάταλης τροφίμων, στο Food Waste Conference αναλύουμε τη νέα πραγματικότητα. Παρουσία θεσμικού εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με σύσσωμη τη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Χαροκόπειο, WWF, Μπορούμε, Δέλτα, εξετάζουμε τις υποχρεώσεις και τους νέους στόχους, που απαιτούνται πλέον από τη βιομηχανία.
• Η keynote speaker Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, επικεφαλής στo «Farm to Fork Strategy», θα δώσει τη γενική εικόνα της νέας στρατηγικής της ΕΕ.
• Εκπρόσωποι από τις πιο πρωτοποριακές και σπουδαίες εταιρείες του εξωτερικού για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η ισραηλινή Wasteless και η βρετανική WRAP, μοιράζονται την τεχνογνωσία τους για το κτίσιμο του δικτύου (βιομηχανία τροφίμων και retail).
• Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων των δύο πιο αρμόδιων υπουργείων, το ΥΠΕΝ και το Υπουργείο Αγροτικής & Τροφίμων.
• Ο keynote speaker Tristram Stuart, σούπερ σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, διεθνής βραβευμένος συγγραφέας, ομιλητής, υπεύθυνος εκστρατείας και ειδικός στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τροφίμων, θα μιλήσει για το πώς οι εταιρείες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, δημιουργώντας έσοδα από αυτά και συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη.
• Ενημέρωση για τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
• Οι καλές πρακτικές των πιο δυναμικών εταιρειών στο κομμάτι της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων (ΑΒ Βασιλόπουλος, ΔΕΛΤΑ, Coca Cola 3E, Eurocatering “Φρεσκούλης”).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης