Φυσικό Αέριο

Μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανική δραστηριότητα των ΗΠΑ - Η πρόβλεψη για το 2021

Μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανική δραστηριότητα των ΗΠΑ - Η πρόβλεψη για το 2021
Η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου τον Μάιο του 2020 σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μείωση από έτος σε έτος από τον Ιούλιο του 2009

Mειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση φυσικού αερίου στον τομέα βιομηχανίας των ΗΠΑ, εξαιτίας του γενικού lockdown που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την EIA.

Ειδικότερα, η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε από 25,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (Bcf / d) τον Ιανουάριο του 2020 σε 20,1 Bcf / d τον Ιούνιο του 2020. Επίσης, οι βιομηχανικές παραδόσεις φυσικού αερίου τον Ιούνιο ήταν 4,6% χαμηλότερες από τα 21,1 Bcf / d τον Ιούνιο του 2019 και έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο για τον Ιούνιο από το 2016.

Τα δεδομένα για το 2020

Φέτος, η κατανάλωση φυσικού αερίου από τον βιομηχανικό τομέα έφτασε στο χαμηλότερο σημείο τον Μάιο, όταν υποχώρησε κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου τον Μάιο του 2020 σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μείωση από έτος σε έτος από τον Ιούλιο του 2009, κατά τη διάρκεια της ύφεσης 2007-2009.

Από τον Μάρτιο, η βιομηχανική δραστηριότητα μεταξύ βιομηχανιών που καταναλώνουν φυσικό αέριο έχει επίσης μειωθεί. Η βιομηχανία χημικών προϊόντων, χαρτιού, πρωτογενών μετάλλων και προϊόντων πετρελαίου και άνθρακα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των ΗΠΑ σημειώνει η ΕΙΑ.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου στις βιομηχανίες και η πρόβλεψη για το 2021

Φέτος, η κατανάλωση φυσικού αερίου από τις βιομηχανίες των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά 4,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική της ΕΙΑ για το Σεπτέμβριο του 2020.

Η ΕΙΑ αναμένει ότι η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα είναι κατά μέσο όρο 82,7 Bcf / d φέτος, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, με τον βιομηχανικό τομέα να σημειώνει τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης, σύμφωνα με το τελευταίο STEO.
Το 2021, η κατανάλωση φυσικού αερίου από τον βιομηχανικό τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,1% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης