Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σχέδιο της Airbus για μηδενικών ρύπων αεροσκάφη έως το 2035

Σχέδιο της Airbus για μηδενικών ρύπων αεροσκάφη έως το 2035
Το γαλλικό κράτος υποστηρίζει την έρευνα για πτήση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βασίζει στην Airbus το σχέδιο για την ανάπτυξη αεροπλάνου με κινητήρα υδρογόνου.

O αερομεταφορέας Airbus παρουσίασε τρία σχέδια που μελετά για την επόμενη 5ετία για να κατασκευάσει αεροσκάφη με υδρογόνο καθώς αγωνίζεται για να θέσει σε λειτουργία ένα επιβατικό αεροπλάνο μηδενικού άνθρακα έως το 2035, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Bloomberg.

Tα σενάρια περιλαμβάνουν ένα τζετ turbofan με χωρητικότητα έως και 200 ​​επιβατών που μπορεί να πετάξει πάνω από 2.000 ναυτικά μίλια. Ο κατασκευαστής έδειξε επίσης ένα σχέδιο για ένα αεροπλάνο έλικα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 100 επιβάτες για μικρότερες αποστάσεις, και ένα σχέδιο με πτερύγια με 200 θέσεις.

Το υδρογόνο και η πρόκληση

Το υδρογόνο γίνεται μια αυξανόμενη περιοχή εστίασης για την Airbus καθώς αξιολογεί τεχνολογίες για πτήσεις χωρίς εκπομπές. Η εταιρεία δέχεται πιέσεις από τις γαλλικές και γερμανικές κυβερνήσεις, τους μεγαλύτερους μετόχους της, για να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας χωρίς εκπομπές. Μάλιστα, και οι χώρες έχουν δεσμεύσει δισεκατομμύρια για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη υδρογόνου.

Η εταιρεία έχει ήδη πει ότι στοχεύει στα μέσα της δεκαετίας του 2030 το πρώτο επιβατικό τζετ μηδενικών εκπομπών. Η ανάπτυξη ενός αεροσκάφους υδρογόνου σε αυτό το χρονοδιάγραμμα θα είναι μια πραγματική πρόκληση λόγω των τεράστιων προκλήσεων του κορωνοϊού.

Παρουσιάσεις στην Γαλλία

Η εταιρεία, με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας, σχεδιάζει να ξεκινήσει διάφορα προγράμματα επίδειξης υδρογόνου τους επόμενους μήνες. Η εταιρεία αναμένει ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για την επιλογή προμηθευτών και εργοταξίων πριν το αεροσκάφος τεθεί σε λειτουργία το 2035.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από τις υποδομές στα αεροδρόμια, τις πολιτικές των κυβερνήσεων για χρηματοδότηση, καθώς και από τα κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρείες να αποσύρουν παλαιότερα αεροσκάφη, δήλωσε η Airbus.

Το γαλλικό κράτος υποστηρίζει την έρευνα για πτήση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βασίζει στην Airbus το σχέδιο για την ανάπτυξη αεροπλάνου με κινητήρα υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης