Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Lukoil αναστέλλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Lukoil αναστέλλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα λόγω της χαμηλής ζήτησης
H αναστολή των εξαγωγών αφορά τα έργα στο Ουζμπεκιστάν
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Lukoil, ανέστειλε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα από τα έργα του στο Ουζμπεκιστάν, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 28/8/2020, λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Αποκλεισμένη από την εξαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Lukoil στοιχηματίζει τα έργα φυσικού αερίου της στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, όπου έχει επενδύσει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια με την ελπίδα να αποφέρει έσοδα από τις εξαγωγές στην Κίνα.

Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει τόσο τη ζήτηση όσο και τις τιμές του φυσικού αερίου, καθιστώντας το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) φθηνότερο από το αέριο που εξάγεται μέσω αγωγών, όπου οι τιμές είναι συχνά σταθερές.

Ως αποτέλεσμα, η Lukoil έπρεπε να αναστείλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου από τα έργα της στο Ουζμπεκιστάν προς την Κίνα και να επαναπροσανατολίσει έως και 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά του Ουζμπεκιστάν, δήλωσε ο Pavel Zhdanov, αντιπρόεδρος της Lukoil, στην τηλεδιάσκεψη. .

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα αρχίσει να ανακάμπτει η ζήτηση», είπε. «Το LNG έγινε φθηνότερο από το αέριο αγωγού, συμπεριλαμβανομένου του Ουζμπεκιστάν, και ελπίζουμε ότι θα γίνει και πάλι το αντίθετο σε κάποιο σημείο».

Ο Zhdanov δεν προέβλεψε πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά είπε ότι υπήρχαν σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα, τον κορυφαίο καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο, και η εταιρεία του συνεχίζει τις συνομιλίες για να συνεχίσει τον εφοδιασμό.

Η Lukoil απαγορεύεται να εξάγει το αέριο που παράγει στη Ρωσία. Πωλεί το μεγαλύτερο μέρος της στην κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom, η οποία την εξάγει.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης