Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Τesla: Πρωτιά του Model 3 στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Τι ετοιμάζει στην Ελλάδα

Τesla: Πρωτιά του Model 3 στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Τι ετοιμάζει στην Ελλάδα
Οι τιμές για το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο, το Model 3, ξεκινούν από τις 45.990 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το όφελος επιδότησης

Το μεταχειρισμένο Model 3s χρειάστηκε μόλις 29,3 ημέρες για να πουληθεί κατά μέσο όρο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το iSeeCars.com. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, κατέκτησε μια ακόμη σημαντική νίκη και δημιουργεί νέες ισορροπίες στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ανήκουν στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι το μοντέλο 3 της Tesla θα μπορούσε να είναι τόσο εξαιρετικό στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και στην αγορά των νέων αυτοκινήτων, αναφέρει η έκθεση της εταιρείας.

Η πρώτη στάση ως προς τα ηλεκτρικά οχήματα

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Nissan Leaf και το BMW i3 είχαν χαμηλή ζήτηση.
Η επιτυχία της Tesla οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air, με αποτέλεσμα το sedan να σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις.

Η παρουσία της Tesla στην Ελλάδα

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η εταιρεία θα διαθέσει στην ελληνική αγορά τα μοντέλα Model S, Model X και Model 3, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τα τέλη του 2020. Όλα τα οχήματα Tesla είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με πολύ μεγάλη αυτονομία ανάμεσα σε κάθε φόρτιση (έως και 610 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), εντυπωσιακές επιδόσεις και υψηλά στάνταρ ασφάλειας. Επιπλέον, διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης Autopilot (αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2) που συνδυάζει δεδομένα από οκτώ εξωτερικές κάμερες, ενός ραντάρ και δώδεκα αισθητήρων υπερήχων για να κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την οδήγηση.

Μετά την ανακοίνωση δημιουργίας δικτύου ταχυφορτιστών αλλά και mini site που επιτρέπει την παραγγελία των μοντέλων της στη χώρα μας, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla προχωρά και στη δημιουργία του πρώτου συνεργείου.Προφανώς, στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις μηχανικών αλλά και υπαλλήλων γραφείου για το συνεργείο, ενώ ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων, αριθμητικά και γεωγραφικά, η Tesla θα αποφασίσει αν θα επεκταθεί και εκτός Αττικής όσον αφορά την παροχή after sales. Οι τιμές για το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο, το Model 3, ξεκινούν από τις 45.990 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το όφελος επιδότησης.

Πλέον, με το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση να ανοίγει το δρόμο σε ανάλογες επενδύσεις, η αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός υποτυπώδους αρχικά αλλά στρατηγικά ανεπτυγμένου δικτύου ταχυφορτιστών. Πιο συγκεκριμένα, οι Superchargers της Tesla θα τοποθετηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη.

Μάλιστα αναμένεται να είναι οι πρώτοι στη χώρα μας με ισχύ 150 kW. Προ το παρόν, οι πιο ισχυροί φορτιστές στο διαθέσιμο δίκτυο της χώρα μας δεν ξεπερνούν τα 50 kW. Έτσι, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορούν να δεχτούν αντίστοιχα φορτία, οι Superchargers της Tesla θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης φόρτισης σε λίγα λεπτά της ώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης