Ενέργεια

Ώθηση στις ενεργειακές μετοχές από το προβάδισμα Biden - Οι κερδισμένοι κλάδοι

Ώθηση στις ενεργειακές μετοχές από το προβάδισμα Biden - Οι κερδισμένοι κλάδοι
Μια νίκη του Biden θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη μετάβαση σε ένα οικονομικό σύστημα χαμηλότερου άνθρακα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι έμποροι που στοιχηματίζουν ότι ο Joe Biden θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές ψωνίζουν για μερίδια καθαρής ενέργειας, στέλνοντας το κόστος μεριδίων ορισμένων εταιρειών σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.

Ο δείκτης WilderHill Clear Power Index, μια συλλογή εταιρειών πράσινης ισχύος που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ, σημείωσε τεράστια άνοδο και έχει αυξηθεί κατά 33% από τις αρχές Ιουλίου. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες εταιρείες της αγκαλιάζουν την First Solar Inc. και την Tesla Inc.

«Μια νίκη του Biden θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη μετάβαση σε ένα οικονομικό σύστημα χαμηλότερου άνθρακα. Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές επέκτασης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενέργεια υδρογόνου, αποθήκευση μπαταριών» σημειώνει ο Simon Webber, επιβλέπων του χαρτοφυλακίου Schroders για παγκόσμιες μετοχές.

Παράλληλα, το iShares International Clear Power ETF, το οποίο παρακολουθεί τον δείκτη νέων εταιρειών της S&P International παγκοσμίως, έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 30% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Η περιουσία του ταμείου διογκώθηκε στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 431 εκατομμύρια δολάρια στην αρχή του έτους. Οι μεγαλύτερες εταιρείες της περιλαμβάνουν τις SolarEdge Technologies Inc., Sunrun Inc. και Plug Power Inc.

Η σημασία των εκλογών και οι δεσμεύσεις Biden

Οι εκλογές θεωρούνται ως ένα κρίσιμο σημείο για άπειρες επενδύσεις. Ο Biden έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με σκοπό την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από το δίκτυο εγκαταστάσεων έως το 2035 και την επιτάχυνση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εάν αυτά υλοποιηθούν, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, θα αποκομίσουν πολλά κέρδη.

Οι παραγωγοί ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών και οι κατασκευαστές έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσαν να είναι διπλά ωφελημένοι με το νέο αυτό πλαίσιο επενδυτικών επιλογών.

Τέλος, όσοι εμπλέκονται επιχειρηματικά με τον τομέα της ενέργειας, ανήκουν στις τυχερές ομάδες των ωφελημένων σε ενδεχόμενο νίκης του Joe Biden. H NextEra Energy Inc., η πιο σημαντική ηλεκτρική εταιρεία στις ΗΠΑ και εταιρείες παρόμοιες με την ιταλική εταιρεία Enel SpA και Orsted A / S στην Ευρώπη είναι μερικά τέτοια παραδείγματα, σύμφωνα με τον Sam Arie, αναλυτή της UBS, καθώς οι μετοχές αυτών των εταιρειών διαπραγματεύτηκαν σε σε υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης