Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Ανησυχία για την πανδημία - O DAX στο +0,2%

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Ανησυχία για την πανδημία - O DAX στο +0,2%
Η εστίαση των ευρωαγορών παραμένει και στις εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας
Ήπια ανοδικά κινούνται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την εστίαση των επενδυτών να βρίσκεται τόσο στην επαναφορά των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού, όσο και στις εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX αυξάνεται 0,16%, στις 12.901 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο αύξηση 0,05%, στις 6.079 μονάδες.
Στις 4.943 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο +0,12%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,03%, στις 19.849 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,21%, στις 7.028 μονάδες.
 
Οι καλές ημέρες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες τέλειωσαν... τουλάχιστον για το 2020 - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν παραμείνει κοντά στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν από δύο μήνες, και αυτό μπορεί να παραμείνει στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο τον Stoxx Europe 600 να τελειώσει το 2020 στα επίπεδα των 370 μονάδων, ενώ για τον Euro Stoxx 50 προβλέπουν τις 3.192 μονάδες, υπονοώντας περίπου 3% πτώση.
Μετά την κάλυψη περισσότερων από των μισών απωλειών λόγω πανδημίας σε μόλις τρεις μήνες, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σταματήσει εν μέσω των ενδείξεων για ένα νέο κύμα μόλυνσης από Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ αυξημένες είναι και οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Περιμένω μια ευμετάβλητη, ευρεία πλευρική κίνηση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο αναλυτής της Unicredit, Christian Stocker.
«Δεν υπάρχει ούτε ένας κίνδυνος επί του παρόντος, αλλά ένας συνδυασμός διαφορετικών κινδύνων ή αβεβαιοτήτων, όπως η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μια ανανεωμένη επιταχυνόμενη εξάπλωση του Covid-19 στην Ευρώπη, (και) η υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με την ταχύτητα της οικονομικής ανάκαμψης και, ως εκ τούτου, των κερδών των εταιρειών», πρόσθεσε.
Αν και οι αναλυτές βλέπουν ότι οι μετοχές δεν έχουν σαφή τάση στην Ευρώπη, παγκοσμίως, γίνονται πιο αισιόδοξοι.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων στην έρευνα της Bank of America τον Αύγουστο ήταν αισιόδοξοι για τις μετοχές, καθώς αναμένουν υψηλότερη ανάπτυξη, κέρδη και πληθωρισμό.
Η ζώνη του ευρώ είναι πλέον η πιο προτιμώμενη περιοχή παγκοσμίως, με κατανομή overweight 33%, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της BofA.
Για τον Δείκτη DAX στη Γερμανία, τη μηχανή ανάπτυξης της Ευρώπης, οι αναλυτές προβλέπουν τις 12.246 μονάδες στο τέλος του έτους, υποδηλώνοντας πτώση περίπου 5%.
Ο δείκτης FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου, από την άλλη πλευρά, έχει καθυστερήσει την ευρύτερη ανάκαμψη εν μέσω ανησυχιών για το Brexit και μεγάλης στάθμισης των μετοχών αξίας.
Προβλέπεται να τελειώσει το 2020 στις 6.293 μονάδες κατά μέσο όρο, υποδηλώνοντας αύξηση περίπου 3,5%.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης