Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η Hyundai παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας σε διεθνή έκθεση στη Ν. Κορέα

Η Hyundai παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας σε διεθνή έκθεση στη Ν. Κορέα
Η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το φορτηγό μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια

Η Hyundai παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας κατά τη διάρκεια του H2Mobility+Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Νότια Κορέα.

Η έκθεση παρείχε μια ολοκληρωμένη ματιά στο παγκόσμιο βιομηχανικό οικοσύστημα υδρογόνου -από την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου έως τη μεταφορά και την κινητικότητα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Hyundai παρουσίασε το HDC-6 NEPTUNE, το ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών καυσίμου με υδρογόνο, το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Οκτώβριο. Η Hyundai με το HDC-6 NEPTUNE σκοπεύει να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην υδρογονοκίνηση, γεγονός που αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για τη δημιουργία ενός φορτηγού κυψελών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το φορτηγό μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύoς, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά.

Παράλληλα, η Hyundai κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, υποδηλώνοντας τη δυνατότητα των συστημάτων κυψελών καυσίμου να επεκτείνουν τη χρήση τους και σε διαφορετικές βιομηχανίες. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου χρησιμοποιεί δύο στοίβες κυψελών καυσίμου, όπως επίσης το NEXO, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) στον κόσμο, παράγοντας μέγιστη ισχύ 160 kW. Η άφθονη ισχύς επιτρέπει στη γεννήτρια να χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως φόρτιση δύο EVs ταυτόχρονα ή ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου αναδεικνύεται ως εναλλακτική καθαρή λύση έναντι των γεννητριών ντίζελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης