Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η NOC προειδοποιεί για νέες διακοπές ρεύματος στην ανατολική Λιβύη

Η NOC προειδοποιεί για νέες διακοπές ρεύματος στην ανατολική Λιβύη
Τις τελευταίες 10 ημέρες, οι διακοπέςστις ανατολικές περιοχές έφθαναν μερικές φορές έως και 12 ώρες.
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) έχει προειδοποιήσει για επιδείνωση των διακοπών ρεύματος στην ανατολική Λιβύη λόγω ενός αποκλεισμού εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου διάρκειας ενός μηνός.
Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές εδώ και χρόνια στη πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη, αλλά συχνά είναι χειρότερα στα δυτικά της διχοτομημένης χώρας.
Ωστόσο, τις τελευταίες 10 ημέρες, οι διακοπέςστις ανατολικές περιοχές έφθαναν μερικές φορές έως και 12 ώρες.

Η NOC, το οποίο εδρεύει στην Τρίπολη στα δυτικά, απευθύνει έκκληση στις αρχές της Ανατολικής χώρας να τερματίσουν έναν αποκλεισμό πετρελαίου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο εν μέσω μιας ευρύτερης σύγκρουσης και μείωσε δραστικά την παραγωγή.

Η προμήθεια φυσικού αερίου σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στις ανατολικές πόλεις της Βεγγάζης και της Zueitina, οι οποίες είχαν μειωθεί στα 160 εκατομμύρια κυβικά πόδια (mcf) την ημέρα από 250 mcf ημερησίως, αναμενόταν να ανασταλούν εντελώς έως τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με το NOC. δήλωση αργά την Τετάρτη.

Η NOC ανέφερε ότι οι εισαγωγές ντίζελ για τη λειτουργία σταθμών παραγωγής ενέργειας προκάλεσαν «σοβαρές οικονομικές δυσκολίες».Το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και λιμένων είχε οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής καυσίμων στα τοπικά διυλιστήρια, εν μέρει λόγω της συσσώρευσης αποθηκευμένου συμπυκνώματος που θα ήταν περιβαλλοντικά επιβλαβές για την απόρριψη μέσω καύσης, ανέφερε η NOC.

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική Λιβύη δήλωσε ότι η έλλειψη καυσίμου και φυσικού αερίου είχε ως αποτέλεσμα έλλειμμα 270MW στον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης