Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νότια Αφρική: H Sasol προειδοποιεί για απώλειες λόγω χαμηλής τιμής πετρελαίου και πανδημίας

Νότια Αφρική: H Sasol προειδοποιεί για απώλειες λόγω χαμηλής τιμής πετρελαίου και πανδημίας
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται επίσης να μειωθούν κατά 37%
Η Sasol της Νότιας Αφρικής προειδοποίησε την Τρίτη ότι έχει ετήσιες απώλειες μετά από πτώση των τιμών του πετρελαίου και των χημικών και τον αντίκτυπο των κερδών από την πανδημία των κορωνοϊού.
Ο κορυφαίος παραγωγός καυσίμου κινητήρων από άνθρακα ανακοίνωσε ότι η απώλεια ανά μετοχή αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 8,72 rand (0,4949 $) και 14,86 rand για το έτος έως τις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τα κέρδη 30,72 rand ανά μετοχή κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Η Sasol επεσήμανε ότι τα χαμηλότερα παγκόσμια περιθώρια χημικών προϊόντων και διύλισης και η μείωση κατά 18% στην τιμή του βαρέλι αργού πετρελαίου Brent είχε επηρεάσει τα κέρδη.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται επίσης να μειωθούν κατά 37% σε μεταξύ 30 δισεκατομμύρια και 39,5 δισεκατομμύρια ράντ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε καταγράψει απομειώσεις σε ορισμένες από τις μονάδες δημιουργίας ταμειακών ροών μετά την αποδυνάμωση των μεγεθών της και τον αντίκτυπο στην εύλογη αξία της έναρξης συζητήσεων για την εύρεση συνεργάτη για τα περιουσιακά στοιχεία της Base Chemicals στις ΗΠΑ.

Η Sasol ξεκίνησε επανεξέταση των περιουσιακών της στοιχείων και προκειμένου να βρει έναν συνεργάτη στις επιχειρήσεις της Base Chemicals στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα πιθανό ζήτημα δικαιωμάτων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από μια πτώση στην τιμή του πετρελαίου και τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού. ικανότητα της εταιρείας να πληρώσει το χρέος της.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το χρέος της εταιρείας, κυρίως λόγω καθυστερήσεων και υπερβολικών δαπανών στο έργο Lake Charles Chemicals (LCCP) στη Λουιζιάνα, που ανάγκασε τους πρώην κοινούς διευθύνοντες συμβούλους της να παραιτηθούν σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των μετόχων.
Η Sasol αναμένεται να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα στις 17 Αυγούστου.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης