Ενέργεια

Συμφωνία της Nikola με την Republic Services για 2.500 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα

Συμφωνία της Nikola με την Republic Services για 2.500 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα
Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023
Ο κατασκευαστής φορτηγών με ηλεκτρικό και υδρογόνο Nikola ανακοίνωσε συμφωνία με τον γίγαντα της διαχείρισης αποβλήτων Republic Services για 2.500 ηλεκτρικά φορτηγά απορριμμάτων μηδενικών εκπομπών χωρίς να γίνει γνωστό το ύψος της συμφωνίας.

Η συμφωνία είναι επεκτάσιμη έως και 5.000 φορτηγά. Οι πλήρεις παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023 - η οδική δοκιμή πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022.
Κάθε φορτηγό θα έχει λογισμικό κινητήρα περιορισμένο σε 1.000 ίππους.

«Η Nikola ειδικεύεται σε φορτηγά βαρέως τύπου και μηδενικών εκπομπών κατηγορίας 8. Η αγορά απορριμμάτων είναι μια από τις πιο σταθερές αγορές του κλάδου και παρέχει μακροπρόθεσμη αξία μετόχων », δήλωσε ο Milton σε δήλωση.

Η συμφωνία Republic Services ακολουθεί την συμφωνία για την κατασκευή του ημι φορτηγού της Nikola, για το το οποίο η Milton είπε ότι η Yahoo Finance ξεπερνά κατά πολύ τις 14.000 μονάδες αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δυνητικά έσοδα.

Η Nikola - η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την παραγωγή - σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο ημι-φορτηγό στην αγορά το 2021 (πιθανότατα πριν από το Tesla's Semi). Οι επιλογές με υδρογόνο αναμένεται να ακολουθήσουν το 2023. Η εταιρεία πρόσφατα ξεκίνησε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Αριζόνα. Μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη φάση, ο ιστότοπος φαίνεται θαπαράγει 35.000 μονάδες το χρόνο σε δύο βάρδιες.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία είναι έτοιμη να ανακοινώσει συνεργάτη για την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού φορτηγού Badger.

Οι μετοχές της Nikola ήταν πολύ ασταθείς από το ντεμπούτο της εταιρείας στις αρχές Ιουνίου. Η μετοχή σχεδόν τριπλασιάστηκε στα υψηλά των 94 δολαρίων σε λιγότερο από δύο εβδομάδες εν μέσω διαφημιστικών εκδηλώσεων γύρω από τις νέες τεχνολογίες της εταιρείας και το δυναμικό του να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά με την Tesla.
Από τότε έχει μειωθεί στα 36 $ περίπου καθώς οι επενδυτές κατανοούν καλύτερα το χρονοδιάγραμμα παραγωγής και το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας.

Στην πρώτη ανακοίνωση κερδών ως εισηγμένη εταιρεία στις 4 Αυγούστου, η Nikola αποκάλυψε ότι είχε υποστεί καθαρή ζημιά 119 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020 - σε μεγάλο βαθμό επειδή δεν έχει ακόμη έσοδα.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης