Τελευταία Νέα

Συμβολή της GE Renewable Energy στην ανάπτυξη υδροηλεκτρικού έργου 500 MW στην Αυστραλία

Συμβολή της GE Renewable Energy στην ανάπτυξη υδροηλεκτρικού έργου 500 MW στην Αυστραλία
Ποικίλες λειτουργίες του Walcha Energy

Η GE Renewable Energy δήλωσε χθες ότι θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ενός υδροηλεκτρικού έργου 500 MW στην Αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, το οποίο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 4 GW.

Το έργο «Walcha Energy» θα συνδυάσει την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας με αντλία υδροηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευση μπαταρίας για να παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει έως και 15% τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της GE θα παρέχει τεχνική και εμπορική υποστήριξη για την ανάπτυξη του έργου «Dungowan Pumped Hydro Storage Power Plant» στο πλαίσιο συμφωνίας με την Walcha Energy.

Το εργοστάσιο Dungowan θα παρέχει υπηρεσίες στήριξης και υποστήριξης δικτύου και θα διευκολύνει το κράτος να προσθέσει περισσότερη ανανεώσιμη ικανότητα. Ο Simon Currie, Διευθύνων Σύμβουλος της Energy Estate, δήλωσε ότι η εγκατάσταση βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία μεταξύ των μονάδων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που πρόκειται να αποσυρθούν προς το νότο και της αναδυόμενης αιολικής και ηλιακής ικανότητας στα ανατολικά, δυτικά και βόρεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης