Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Κίνα: Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ιστορικό υψηλό

Κίνα: Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ιστορικό υψηλό
Λόγω της ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας και του καύσωνα
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας αυξήθηκε σε ιστορικό υψηλό αυτήν την εβδομάδα καθώς η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε περαιτέρω μετά το lockdown λόγω του κορωνοϊού και ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών αύξησε τη ζήτηση για συσκευές ψύξης, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ την Τετάρτη 5/8/2020.

Το φορτίο ισχύος στην State Grid Corp της Κίνας, ο κυρίαρχος φορέας παροχής ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, έφτασε τα 875 gigawatts τη Δευτέρα, ανέφερε η κρατική Technology Daily.

Το Jiangsu στην ανατολική Κίνα, η μεγαλύτερη επαρχία που καταναλώνει ενέργεια υπό την State Grid Corp, κατέγραψε φορτίο ισχύος 108,5 gigawatts τη Δευτέρα.

Ενώ το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας, οι κεντρικές και νοτιοδυτικές επαρχίες, όπως οι Χούμπει, Χουνάν, Τζιανγκσί και Σιτσουάν, αναμένεται να βιώσουν άλλη μια εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών.

Η China Southern Power Grid Corp, η οποία εκμεταλλεύεται δίκτυα σε νότιες επαρχίες, ανακοίνωσε επίσης ρεκόρ φορτίου ισχύος στα 199,8 gigawatts στα τέλη Ιουλίου, 7% υψηλότερο από τα υψηλά του περασμένου έτους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης