Ηλεκτρισμός

Χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Endesa για εγκατάσταση 8.500 σημείων φόρτισης EV στην Ισπανία

Χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Endesa για εγκατάσταση 8.500 σημείων φόρτισης EV στην Ισπανία
Σχέδιο τετραετίας από την ΕΤΕπ με στόχο την παροχή σημαντικής οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία για την ηλεκτροκίνηση

Η διάθεση 8.500 σημείων φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα θα παρουσιαστεί στο 4ετές έργο της Ισπανίας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρηματοδοτεί με 35 εκατομμύρια ευρώ την Endesa για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα (EV) σε ολόκληρη την Ισπανία.

Τα αρχικά 2.000 σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν φέτος στο κύριο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και στις κύριες αστικές περιοχές της Ισπανίας, με σκοπό να καλύψουν 15.000 χλμ. και πόλεις με περισσότερους από 35.000 κατοίκους.

Παράλληλα, το έργο θα υποστηρίξει τον στόχο της ΕΕ να εγκαταστήσει ένα εκατομμύριο σημεία φόρτισης στην ΕΕ έως το 2025. Η Emma Navarro, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δράση και τις ενέργειες της Τράπεζας στην Ισπανία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Endesa για να προωθήσουμε τις επενδύσεις σε υποδομές που διευκολύνουν τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ συμβάλλουν επίσης στην ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή λόγω του COVID-19. Ως τράπεζα της ΕΕ για το κλίμα, η ΕΤΕπ θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στην Ισπανία χρηματοδοτώντας επενδύσεις βοηθώντας την να ξεπεράσει αυτήν την κρίση και να κινηθεί προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endesa, José Bogas σχολίασε: «Η οικονομία και το περιβάλλον δεν μπορούν να διαχωριστούν. Η ενοποίηση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ισπανίας δημιουργεί πλούτο και θέσεις εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης