Ηλεκτρισμός

Καταβολή στη ΔΕΗ 67 εκατ. ευρώ για τα ΥΚΩ του 2020

Καταβολή στη ΔΕΗ 67 εκατ. ευρώ για τα ΥΚΩ του 2020
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό θα εισρεύσει από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ειδικό λογαριασμό που διατηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ
Το «πράσινο φως» για την απόδοση 67,029 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, για την κάλυψη του κόστους παροχής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για το 2020, άναψε πρόσφατη απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ΦΕΚ, το εν λόγω ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό θα κατατεθεί στον ειδικό διαχειριστικό λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι, στη συνέχεια θα μεταβιβασθεί στη ΔΕΗ, ως δικαιούχο του ανταλλάγματος, χωρίς να επηρεάσει τη χρηματοοικονομική και λογιστική θέση, καθώς και οι φορολογικές υποχρεώσεις, και των δύο ανώνυμων εταιρειών.

Πρόβλεψη σε πολυνομοσχέδιο του 2018

Η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό μέρους των ΥΚΩ των ετών 2019-2020 προβλεπόταν σε πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίσθηκε τον Ιούλιο του 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε σχετική πρόβλεψη στην κατανομή των πιστώσεων του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020 του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ τον Ιούνιο εκδόθηκε απόφαση ανάληψης υποχρέωσης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών για το τρέχον έτος.

Το πολυνομοσχέδιο προέβλεπε την καταβολή 59 εκατ. το 2019 για την κάλυψη της παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για το αντίστοιχο έτος. Έτσι, για τη διετία 2019-2020, οι ΥΚΩ χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με ένα συνολικό κονδύλι 127 εκατ. ευρώ.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης